Protiv Islanda Pakleni s punim sastavom

hrvatski rukometaši, hrvatski rukometaši, hrvatski rukometaši

Lino Červar će u okršaj protiv uvijek neugodnih Islanđana napokon krenuti s punim sastavom na raspolaganju.

Za današnji susret, koji je na rasporedu u 16 sati, Červar je kako se i očekivalo prijavio oporavljenog Tončija Valčića. Na tribinu će tako preseliti Damir Bičanić koji je Europsko prvenstvo osjetio tek na nekoliko minuta u posljednjoj utakmici protiv Rusa.

Iako je Valčićev problematični trbušni zid dao nagovijestiti da bi Zagrebov pucač mogao potpuno propustiti Prvenstvo, liječnici su odradili odličan posao i situacija je sada puno bolja.

No, prema vijestima iz Beča, Valčić ipak u ovom trenutku nije spreman za veće napore što je i razumljivo ako se zna da je posljednjih desetak dana proveo uglavnom u istezanju i laganom trčkaranju. Červar se nada da bi kroz naredne tri utakmice Valčić ipak uhvatio kakvu takvu formu koja bi nam donijela dodatni plus ukoliko prođemo u polufinale.

Lac potpuno spreman

Uz Valčića, u momčadi će biti i Blaženko Lacković koji je na raspolaganju bio već protiv Rusije, no nije ulazio u igru. U subotu su skinuti šavovi, rana dobro zacjeljuje i HSV-ov bombarder bi protiv Islanđana gotovo sigurno trebao u akciju. Zdravstveni karton ostalih reprezentativaca ulijeva optimizam pred sami start druge faze natjecanja.

Podrška navijača koju su Červarove trupe uživale u Grazu samo će se preseliti dvjestotinjak kilometara sjevernije. Prvobitni kontingent karata za sve tri utakmice odavno je rasprodan, a iz Hrvatskog rukometnog saveza jučer su izvijestili da je osiguran paket od dodatnih 200 ulaznica za hrvatske navijače.

Kockasto obojane tribine mogle bi biti jezičac na vagi protiv odličnih Islanđana. Pobjeda bi nam gotovo sigurno osigurala polufinale i borbu za medalje.

ezadar