Prosinečki: Možemo bolje; Džeko: Igru briši, tri boda piši

džeko bih

"Možemo biti zadovoljni sa rezultatom i tri boda što je najvažnije. Bilo je dobrih i loših stvari, možemo dosta popraviti. Svaka utakmica je teška, Armenija je dobra reprezentacija. Možda smo ranije mogli zabiti, najvažnije su tri boda. Nikog nije lako pobijediti. Nadam se da ćemo biti bolji za tri dana", rekao je selektor, te je dodao:

"Grci dugo godina rade velike probleme svima. Dobro ćemo se spremniti, imamo dva dana da se odmorimo i da vidimo ko može. Očekujem bolju utakmicu nego danas. Nadam se da možemo puno bolje, vjerujem da ćemo biti bolji", rekao je selektor Prosinečki.

Na pitanje novinara kako vidi utakmicu protiv Armenije, kazao je:

"Utakmica sa dva lica. Nismo mogli uhvatiti ritam u kojem su oni igrali kroz kontre i stvarali neke prilike. Uz sve to, moramo biti zadovoljni, startali smo pobjedom. U utorak dolazi Grčka, koja je godinama nezgodna reprezentacija koja igra takav nogomet kakav igra", kazao je Prosinečki.

"Sigurno da je bilo propusta, o tome ćemo pričati, ali bilo je i jako dobrih stvari. Nije bilo na nivou na kojem smo željeli, ali od mene čestitke Armeniji, siguran sam da mogu svima napraviti problem. Imamo dva dana do naredne utakmice, trebamo se rekuperirati, vidjeti šta je sa povredama i sa ostalim igračima koje smo čuvali", dodao je Prosinečki.

Edin Džeko nije se u 100. nastupu upisao u listu strijelaca, iako je imao dvije sjajne prilike.

"Prve utakmice protiv ovakvih ekipe su teške. Najbitnija je pobjeda, a mi smo to i napravili. Šteta zbog primljenog pogotka. Igru briši, a tri boda piši", kazao je Džeko.

Naglasio je da protiv Grčke treba dati puno više.

"Spreman sam za Grčku, svi su spremni, vidjet ćemo šta je sa Koljićem. Imamo dva-tri dana do utakmice i sigurno da moramo dati puno više. Prvi, ja pa ostali. Vjerujem da hoćemo", dodao je Džeko.

Dnevni list