PREMIJER LIGA Rukometaši Izviđača pobijedili RK Vogošća PH

rukomet, RK Izviđač Central Osiguranje, rk vogošća

Rukometaši Izviđač Central osiguranje sinoć su u Vogošći došli do svoje druge uzastopne pobjede, savladavši istoimenog domaćina rezultatom 31:24.

Prvih petnaestak minuta susreta proteklo je u izjednačenoj igri, momčadi su se izmjenjivale u prednosti. „Skaute“ je u igri držao Domagoj Alilović, koji je od prvih osam pogodaka za Izviđač postigao njih šest. Vogošća je u 17. minuti imala rezultatsku prednost (8:6), ali onda je uslijedio "blitzkrieg" „Skauta“ koji su serijom 8:1 došli do prednosti (9:14) koju su zadržali do kraja susreta.

Na vratima je briljirao mladi Matej Mandić, a Domagoju Aliloviću se pridružio Vedran Delić za koje domaći rukometaši nisu imali odgovor. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću Izviđača od 16:12.

U drugom dijelu Vogošća je tek u dva navrata uspjela stići na tri gola zaostatka (15:18 u 36.minuti i 17:20 u 44.minuti), a sve ostalo je bilo u znaku „Skauta“, koji su u zadnjih pet-šest minuta serijom 4:1 stavili "točku n i" te doći do uvjerljive pobjede.

Do gostujućih bodova Izviđač su predvodili Domagoj Alilović i Vedran Delić koji su postigli po 11 pogodaka, 3 pogotka postigao je Stjepan Jozinović, a po 2 Milan Vukšić i Dragan Šoljić. Vratar Matej Mandić bio je jedan od junaka susreta s devetnaest obrana.

Kod Vogošće 5 pogodaka postigao je Mladen Bošković, a po 4 Ajdin Zahirović i Ibro Jelačić.

Već u srijedu, 18. prosinca u 18 sati, Izviđač u posljednjem 15.kolu jesenjeg dijela u Gradskoj športskoj dvorani dočekuje momčad Konjuha iz Živinica.