Predstavljamo: Ivana Krešić rukometašica HRK Katarina

Riječ je o rukometašici pred kojom je sjajna rukometna karijera, i to su sasvim dovoljni razlozi za popričamo sa njom, te evo što je rekla za naš portal:

Od kada se baviš rukometom, i za koga si do sada nastupala?

Rukometom sam se počela baviti kao djevojčica sa 10 godina u matičnom klubu Čapljina. Već sa 14 godina prešla sam u mostarsku Katarinu i upisala srednju školu. Od tog trena počeo je pravi rukomet za mene.

Iako imaš tek 17 godina standardna si igračica prvog tima, kome od trenera možeš zahvaliti za svoj napredak u rukometu?

Početne  temelje sam stekla  od trenera Dragana Sutona, i od tada 3 godine nižem uspjehe pod nadzorom trenera Tihomira Čale i Joška Stanića i trenera koji su za kratko vrijeme boravka u našem klubu prenjeli na mene "cake i cakice" rukometa, a to su trener Milenko Avdalović, trenerica Antonela Pensa i profesor Arif Bakija.

Katarina je nekoliko godina bila u vrhu rukometa, a sada se ekipa podmladila. Koji su razlozi što se to desilo?

Katarina se pomladila, a to na njezin rukomet djeluje i pozitivno i negativno.Jedna od pozitivnih strana je ta da mi mlađe igračice stječemo golemo iskustvo igrajući najjaču ligu BiH.
Kakve ambicije ima Katarina u nastavku prvenstva?

Ambicije Katarine za nastavak sezone jesu osvojiti predviđene bodove.

Po tebi tko je najveći favorit za osvajanje naslova, a tko bi mogao ispasti u niži rang?

Tko bi mogao ispasti u niži ran? Na to je teško odgovoriti, je čitava polusezona puna iznenađenja. A sigurne favoritkinje za naslov su rukometašice HŽRK Zrinski.

Stnadradna si članica kadetske reprezentacije BiH, pa možeš li ocijeniti gdje je naš rukomet u odnosu na zemlje u okruženju?

Kao kapiten ženske kadetske reprezentacije BiH mogu reći da je rukomet u našem uzrastu na visokoj razini. Imali smo nekoliko okupljanja i četiri prijateljske utakmice u kojima se mogao vidjeti naš potencijal i dobar rukomet, ali mogu reći da nam nedostaje uigranosti na kojoj ćemo poraditi na sljedećem okupljanju u ožuljku pred polazak na kvalifikacije

Sa reprezentacijom te u ožujku očekuju i Europske kvalifikacije , pa kakva su očekivanja vas igračica?

Imperativa nemamo što se tiče kvalifikacija. Atmosfera koja vlada u mojoj ekipi je odlična. Trenerica Mersiha na nas uspješno prenosi svoje znanje i iskustvo.

Imaš li neki uzor u rukometnom svijetu?

Moji rukometni uzori su Andrea Penezić i Sanja Damjanović, zasigurno ne znam koja je bolja igračica.

Što jedna mlada i uspješna rukometašica kao radi u slobodno vrijeme?

Svoje slobodno vrijeme zapravo i nemam,ono i ako postoji nastojim ga provesti sa svojom obitelji u Čapljini. Školu pohađam sa odličnim uspjehom, bez treniranja ne mogu i to je uglavnom to.

Kakve su ti ambicije za nastavak rukometne karijere?

Moje ambicije su neograničene uz odlično zdravlje i potporu obitelji.

Evo još neka poruka našim čitateljima za kraj?

A od svih vaših čitatelja koji vole rukomet očekujem podršku i potporu kako bi uspjeh bio što veći.

HERCEGOVINA.INFO