Potpora Željku Babiću: Hercegovina voli svog izbornika i svoje Kauboje

Fra Karlo Lovrić, Hrvatska, željko babić, Međugorje, Gospa, željko babić, rukomet, željko babić, Hrvatska, Hercegovina

Reprezentacija je na ovo prvenstvo ispraćena tiho bez nekih velikih ambicija, a neki mediji i rukometni stručnjaci predviđali su joj da neće proći ni skupinu u Francuskoj.
Kauboji su skupinu prošli bez velikih problema, a kada su pomeli veliku Španjolsku u ¼ prventsva nikome nije padalo na pamet da omalovažava izbornika i rukometaše Hrvatske.

Piše: Petar Zrinski/HERCEGOVINA.info

U tim trenucima ponosa i slave čak ni onim najzadrtijim ljevičarskim medijima nije smetala izbornikova vjera u Isusa i Međugorje.  Jedan neiskorišten kazneni udarac i destak loših minuta u igri za broncu bili su jasan znak miševima da izađu iz svojih rupa i ospu paljbu, prvo po izborniku, a zatim po svemu onome u što on vjeruje. U toj svojoj paljbi nisu štedjeli ni njegove pomoćnike, istinske rukometne legende koji su nas tko zna koliko puta znali učiniti ponosnima. Otrovne strijelice nisu mimoišle ni naše sjajne rukometaše iako su na ovom prvenstvu dali puno više od svojih trenutnih mogućnosti.

Mediji koji su godinama najveće pijavice novca iz državnog budžeta popljuvali su za samo par sati sve, od izbornika, preko njegovih pomoćnika do igrača istovremeno se izrugujući katoličkim svetinjama. Tako je izbornik Babić u samo par dana od heroja postao luzer i neznalica koji je izgubio već dobiveno.

Danas je lako biti general poslije bitke, a Hrvatska je država u kojoj danas ima takvih generala na stotine tisuća. Hrvatska danas traži glavu ne samo izbornika Babića, već i legendarnih Balića i Metličića. Krivi su valjda zato što jedna mala Hrvatska nije najveća na svijetu. Teško se sjetiti kada se podigla ovolika hajka na nekoga od hrvatskih sportaša poslije nekog natjecanja.

Četvrto mjesto na svijetu nije neuspjeh i sport u Hrvatskoj doživio je puno velikih blamaža, ali ničije se glave nisu tražile kao što se traže danas naših rukometaša. Hrvatska rukometna reprezentacija pod izbornikom Babićem u dvije godine plasirala se na dva polufinala na velikim natjecanjima. U Poljskoj je osvojena bronca, a u Francuskoj nažalost nije, a ruku na srce uoči prvenstva je nitko nije ni očekivao.

Igrači su svi ili većina njih stali u izbornika i oni očito vjeruju u njega. U izbornika ne vjeruju lijevi mediji kojima očito najviše smeta izbornikova vjera. Moramo se dobro zapitati tko smo i što smo to mi danas kada nekome u Hrvatskoj koja je katolička i zemlja vjernika smeta izbornikova vjera?

Izborniče Babiću svaka čast na predstavljanju Hrvatske u svijetu. Učinio si nas ponosnima ovih zadnjih dana, a sve ovo će se jednoga dana vratiti našim rukometašima. Hercegovina za razliku od nekih voli svog izbornika i svoje Kauboje.