Pobjeda Izviđača: Ljubuški slavi šestu titulu prvaka BiH

rukometaši izviđača slave
Nakon izrazito zanimljiva susreta, domaćini su bili bolji od rukometaša Vogošće i na kraju posve zasluženo slavili rezultatom 27:25.

RK Izviđač Central osiguranje u nedjelju je u popodnevnim satima u svojoj odlično popunjenoj dvorani u Ljubuškom igrao odlučujući susret protiv RK Vogošća Poljine Hills.

Dvoboj se igrao u sklopu 23. kola Premijer lige BiH, a susret je za obje momčadi bio od velike važnosti, budući da je Izviđač bio u prednosti od 2 boda, ali je imao i odigranu utakmicu više od Vogošće, koja je u 20 odigranih ostvarila 52 boda.

Domaći su, nošeni pjesmom vjernih Skauta i gromoglasnom podrškom s tribina, odlučnije krenuli u susret i ubrzo ostvarili prednost od 3:1. Veliku ulogu u ostvarenju i održavanju te prednosti imao je vratar Izviđača Marko Ivanković, koji je večeras bio u sjajnom izdanju.

Do poluvremena su domaćini spretno održavali prednost, a pred kraj prvoga poluvremena David Mandić u 27. minuti povećao je prednost domaćina na plus 3, ali su i gosti brzo uzvratili te se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 14:12.

Vasilije Klauđerović na otvaranju drugoga poluvremena povećao je prednost domaćina na 15:12, ali je nakon serije grešaka domaće momčadi Vogošća uspjela okrenuti rezultat u svoju korist i u 36. minuti na semaforu je stajalo 15:16 u korist gostiju.

Marko Vukić domaćine je vratio u rezultatsku ravnotežu, a tribine i vjerni Skauti domaćima su davali vjetar u leđa pa su domaćini ubrzo opet pobjegli na plus dva, pogotkom Davida Mandića u 41. minuti za 19:17.

Josip Čutura u 41. minuti zabio je odličan pogodak za povećanje prednosti momčadi na 21:18, nadovezali su se i David Mandić i Mario Pavlak te je Izviđač u 48. minuti prvi put pobjegao na plus 5, a na tribinama se već orilo "Šampioni, šampioni!".

Ipak, nakon grešaka i opuštanja domaćina, gosti su ponovno počeli hvatati priključak i na semaforu je brzo stajalo 23:20, a trener domaćih Silvio Ivandijabrzo je reagirao i zatražio minutu odmora.

Do kraja susreta domaćini su čvrsto držali konce igre te su povećavali i održavali prednost. Gosti su minutu i pol prije kraja stigli na minus 2, ali domaćini su ipak zadržali prednost do kraja i naposljetku zasluženo slavili rezultatom 27:25. Tribine su eksplodirale, a slavlje Ljubušaka moglo je početi.

RK Izviđač Central osiguranje do kraja sezone odigrat će još dvije utakmice kojima treba potvrditi ovaj rezultatski uspjeh. U gostima će se ogledati sa Slavijom, a u posljednjem kolu kao domaćin dočekuje rukometnu momčad Kaknja.

Vogošća do kraja ima još dva domaća susreta protiv Bosne iz Visokoga i Sloge iz Doboja te u gostima protiv Konjuha iz Živinica.

Inače, RK Izviđač CO dosad je pet puta bio prvak BiH, a Vogošća se nikad nije uspjela domoći titule prvaka.

(www.jabuka.tv)