Plodnu i rezultatski iznimno uspješnu godinu HŽRK Grude Autoherc obilježio Godišnjom skupštinom

HŽRK Grude Autoherc, ŽRK Krivaja, HZRK Grude, HŽRK Grude Autoherc, rukomet, skupština, HZRK Grude, HŽRK Grude Autoherc, humanitarna utakmica, HZRK Grude, žrtvama kupresa, rukomet, žene, Premijer liga BIH rukomet
...održana je Godišnja skupština Hrvatskoga ženskog rukometnog kluba Grude Autoherc, piše Večernji list. U radnom dijelu dosadašnja predsjednica Skupštine Marica Rimac razriješena je dužnosti, a na njeno je mjesto došla Ivana Grizelj. Izvršene su stanovite izmjene i dopune Statuta kluba, a o rezultatima i ukupnom radu u ovoj godini govorio je predsjednik Upravnog odbora Zoran Trlin:

-Skupština kluba broji 25 članova - igračica, trenera, donatora, roditelja, predstavnika škola koje pohađaju igračice kluba, predstavnika općine... HŽRK Grude Autoherc utemeljen je tek 2009. godine. U planu rada od početka je zacrtana odredba da svaka sljedeća godina mora biti uspješnija od prethodne. Vidljivo je kako to uspijevamo. Tako su ove godine naše djevojke - seniorke nadmoćno osvojile naslov prvaka BiH, te osvojile Rukometni kup BiH. Isto je pošlo za rukom i našim kadetkinjama i juniorkama, koje su ujedno i prvakinje Herceg Bosne. Prvi put Grude Autoherc izašle su i na međunarodnu pozornicu, te sudjelovale u Kupu EHF. Ispadanje u prvom kolu protiv Frama, igrački jačega, bogatijeg i puno iskusnijeg predstavnika Islanda nije neuspjeh, a prvi euronastupi bit će nam od velike koristi za budućnost...

Trlin je kao posebnu vrijednost istaknuo rad Škole rukometa s oko 80 djevojčica. Osim u Grudama, klupska rukometna škola ima podružnice u Posušju i Rakitnu. Klub se ističe s brojnim aktivnostima. Organizator je nekoliko tradicionalnih turnira kao "Žrtve Kupresa", turnir u čast Dana općine svete Kate na kojemu je nastupilo 16 klubova i brojne humanitarne utakmice u Grudama, Posušju i drugdje:

-Nakon naslova prvaka i osvajanja u sezoni 2014/2015, Grude Autoherc na putu su "reprizirati" te uspjehe... U aktualnom prvenstvu ženske Premijer lige BiH već je "arhiviran" jesenski naslov. Rezultati su takvi da bolji ne mogu biti. U 11 kola ostvaren je maksimalan uspjeh - 11 pobjeda s impozantnom gol - razlikom 381:238, što znači da su naše rukometašice prosječno pobjeđivale s 13 (trinaest) pogodaka razlike. Naši rezultati govore da smo bez konkurencije najbolji klub u ŽZH, Hercegovini, pa i u BiH, istaknuo je predsjednik Trlin uz buran pljesak preko stotinu nazočnih...

HŽRK Grude Autoherc u sportskom i svakom drugom smislu postale su prepoznatljiv brand, ne samo po rezultatima, nego i po načinu rada, pa su grudske rukometašice dospjele u središte medijske pozornosti. Istaknuto je kako golemi doprinos sveukupnom rastu i napretku kluba uz igračice daje trenerica dr. Zlata Zubac, te druge trenerice i treneri u klubu:

-Klub je financijski stabilan. Jedan od razloga što je tako je nepisana odredba "da nema stvaranja obveza prije nego se osiguraju financijska sredstva", rekao je jedan klupski čelnik. Posebno iskren pljesak upućen je glavnim sponzorima. Angeli i Miri Palcu, koji nesebično pomažu i "guraju" klub, osobito kad je u pitanju prijevoz i osiguranja priprema.

Upućeno je i veliko hvala roditeljima igračica te ravnateljima grudskih škola za sveukupnu suradnju, posebice za osiguranje termina za treninge u školskim dvoranama. Istaknuta je i silna podrška s tribina od strane navijačke skupine Uncuti:
-U ime općine upućujem čestitke igračicama na vrhunskim rezultatima, rekao je načelnik općine Grude Ljubo Grizelj:

-Počasni predsjednik HŽRK Grude Autoherc Milan Bandić zbog brojnih obveza nije došao, ali je poslao čestitke za sve postignute uspjehe i uputio želje da u 2016. godini bude još bolje uz klupski slogan "Do kraja zajedno". Poručio je da se raduje zajedničkom susretu na Božićnim turnirima u Zagrebu na kojemu će sudjelovati i njegove Gruđanke, poručio je Mate Kraljević, izaslanik gradonačelnika Zagreba Bilana Bandića.

Na kraju su sponzori i uprava kluba dodijelili darove trenerima i igračicama, te vrijednom čelniku kluba Željku Mikuliću, koji je došao iako je bolestan (na štakama je). Nagrade su dobili i liječnici KBC Mostar Goran Moro i Zoran Karlović, koji su puno pomogli u liječničkom tretmanu ozlijeđenih igračica. Svečanost je završila pljeskom upućenog Miljenku Karačiću, autoru kratkog filma u kojemu je prikazana povijest razvoja rukometnog branda HŽRK Grude Autoherc.

Za vikend na turnire u Zagreb
Gruđanke će sezonu završiti nastupima na dva turnira, u Dugom Selu i Sesvetama u subotu i nedjelju. Povratak je u ponedjeljak, a tek nakon toga slijedi raspust. Grudske će rukometašice na ovim turnirima nastupiti s oko 45 igračica u tri starosne kategorije, seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj.

Omladinski "inkubator" - budućnost kluba
Uz gore spomenute klupske čelnike i sponzore, ipak su najveći obol sjajnim rezultatima dale igračice: Anica i Marija Gudelj, Anđela Milas, Nikolina Čutura, Chiara Radić, Ana Vrančić, Josipa Braćić, Jana i Martina Leko, Andrea Prusina, Ana Marija Šimić, Klara i Josipa Mikulić,Matea i Tina Bandić, Ana Nikić, Ana Kondža i Anita Azinović... Iz omladinskog "inkubatora" trenerica dr. Zlata Zubac i suradnici uskoro očekuju nove sjajne igračice.

138 pogodaka "plusa" napravile su jesenas u prvenstvu grudske rukometašice (381:238), što znači da su svoje protivnice "otpremale" s parketa s prosječno 13 pogodaka razlike

7 godina prošlo je utemeljenja kluba, koji je rezultatski i organizacijski rastao, pa u ovom trenutku Gruđanke praktično nemaju ravnopravne konkurencije u BiH