'Osvetit ćemo se Francuzima i to vrlo brzo'

Francuzi su hrvatske rukometaše treći put zaustavili u finalu velikog natjecanja i to je činjenica koju će navijači teško 'oprostiti' najmoćnijem rukometnom kolektivu na svijetu koji je uspio ispisati povijest povezivanjem olimpijskog, svjetskog i europskog naslova.

  • PIXSELL

No, ova generacija hrvatskih igrača je osvojila svoju šestu medalju na posljednjih deset velikih natjecanja i to je, svi se slažu, zaista veliki podvig.

"Moji momci zaslužuju samo pohvale i ništa drugo, iako nakon ovakve utakmice ima mjesta i za kritiku. Jako lako smo ispustili osjetnu prednost od tri pogotka koje smo imali pred kraj prvog poluvremena, a momčad kao što je Francuska tako nešto uvijek kažnjava. To je bio preveliki luksuz koji si nismo smjeli dopustiti", izjavio je Lino Červar koji je pomlađenu i oslabljenu momčad svejedno doveo na prag 'raja':



"Opet smo na najbolji način promovirali hrvatski sport i našu državu. Nemamo si što prigovoriti, niti ja niti igrači. Dali smo sve od sebe, dali smo maksimum u otežanim okolnostima u kojima smo uopće doputovali u Austriju. Probat ćemo sve to Francuzima vratiti u Švedskoj na SP-u i u Srbiji na sljedećem EP-u, a prije svega na Olimpijskim igrama u Londonu. Budućnost je na našoj strani jer Francuzi moraju pasti. Njihovo vrijeme dominacije se bliži kraju", poručio je Červar u Jutarnjem, dok je njegov kolega s francuske klupe udijelio komplimente Kaubojima i, naravno, svojim igračima:

  • PIXSELL

"Iskustvo koje ima ova momčad omogućuje joj da igra jednako kad joj je teško i kada joj ide dobro. Ne ludujemo, u ovoj ekipi ima dosta solidarnosti ali i talenta. Finale je uvijek teško, ali smo imali kontrolu, naša im je obrana stvarala probleme i znali smo da će im, jednom kada ih načnemo fizički, biti sve teže i teže postizati pogotke jer su imali malo goriva u spremniku", izjavio je Claude Onesta, a njegov najbolji igrač Nikola Karabatić dodao:

"Rasli smo u snazi kako je natjecanje odmicalo i pokazali se fizički superiornima u odnosu na druge. Zasluženo smo postali prvaci Europe i stigli do treće uzastopne krune".

Sve hrvatske rukometne medalje:
OLIMPIJSKE IGRE
1. mjesto - 1996. u Atlanti
1. mjesto - 2004. u Ateni

SVJETSKA PRVENSTVA
1. mjesto - 2003. u Portugalu
2. mjesto - 2009. u Hrvatskoj
2. mjesto - 2005. u Tunisu
2. mjesto - 1995. na Islandu

EUROPSKA PRVENSTVA
2. mjesto - 2010. u Austriji
2. mjesto - 2008. u Norveškoj
3. mjesto - 1994. u Portugalu


Net.hr31.01.2010.