Nova uspješna godina - 77 utakmica bez poraza na bh. parketima!

HŽRK Grude Autoherc, HZRK Grude
Skupština se (već po tradiciji) održala u idiličnom ambijentu Agroturizma Marića gaj i imala svečarski karakter, bez "teških" tema, kakve često pritišću sportske klubove. Zoran Trlin, alfa, beta, gama i delta kluba čiji je predsjednik, posebice je istaknuo odlične rezultate klupske Škole rukometa, koja bi trebala biti budućnost kluba, veliko zanimanje djevojčica i visoko - stručni rad u školi.

No, najveći ponos kluba su uspjesi seniorki, trostrukih uzastopnih prvakinja BiH, uspješnih i u Kupu BiH (nažalost, finalni kupski turnir nije se održao "zahvaljujući" neradu i nebrizi RS BiH, kojemu je ženski rukomet dugo "zadnja rupa na svirali", pa je BiH valjda jedina zemlja u okružju i u Europi) koja nema žensku rukometnu reprezentaciju. U aktualnom prvenstvu Gruđanke su na putu osvojiti 4. naslov, nakon što su polusezonu završile sa svih 11 pobjeda i s osam bodova ispred prvih pratiteljica, tuzlanskog Jedinstva Relaks i zavidovićke Krivaje.

- Punih 77 uzastopnih utakmica Grude nisu poražene na bh. parketima. U Gradskoj sportskoj dvorani u Grudama ne pamte poraz preko četiri godine - istaknuo je Trlin.

Klub bez dugovanja

Cilj u sljedećem razdoblju je kvalitativno se približiti Europi jer nastupi u EHF kupu protiv jakih europskih ekipa pokazali su da su Grude ipak još daleko od europske kvalitete. - Klub nema dugovanja. Zato velika hvala našim sponzorima, Općini Grude i županiji na velikoj pomoći - rekao je Trlin, a načelnik Gruda Ljubo Grizelj čestitao je igračicama i čelnicima kluba na rezultatima te pozvao gospodarstvenike da ubuduće pomažu još više. Nazočne je pozdravio i Slobodan Zadro, predsjednik RS Herceg Bosne i član IO RS BiH. Rukometašicama su uručeni darovi, svima nazočnih kalendari s posterima igračica raznih dobi, a prijateljima kluba i sponzorima kluba na čelu s Petrom Ćorlukom (Violeta) ukusne majice s prezimenom na poleđini. Skupština je završila prirodnim domjenkom. 

Vecernji list