Nevjerojatna drama Švedske i Danske: EP dobio neočekivano finale!

EP u rukometu, Zagreb
...Dancima u drugom polufinalu te trijumfom 35:34 nakon prave drame u Areni kreirali neočekivano finale rukometnog EP-a...

Malotko je uoči početka Europskog prvenstva očekivao da bi se u finalu mogli naći Španjolci i Šveđani, ali upravo se to dogodilo ovog petka.

Španjolci su briljantnom igrom zaustavili Karabatića i Francuze koje su svi vidjeli kao osvajače zlata, a Švedska se pak obračunala s drugim favoritom turnira.

U uzbudljivom polufinalu Šveđani su na krilima sjajnog golmana Palicke mučili dansku rukometnu reprezentaciju tijekom cijele utakmice i u nekoliko navrata imali +5, no u zadnjih pet minuta ušlo se s rezultatom 25:25 i igračem više za Dansku.

Međutim, tada je proradio Zachrisson s dva pogotka kome se priključio i Godfrisson, a Palicka je stigao do svoje 17. obrane i činilo se da je sve riješeno. No, Šveđani su uspjeli prokockati +3 u zadnje dvije minute, s tim da su imali napad deset sekundi prije kraja utakmice kojeg je Tollbring zapucao, da bi u posljednjoj sekundi Lasse Svan izjednačio i odveo susret u produžetak.

Kad su već svi pomislili da su Šveđani slomljeni, oni su opet odlično zaigrali i s golom prednosti (31:30) završili prvi produžetak, a onda u drugom na krilima Godfrissona, Zahridssona i Ekberga stigli do konačne pobjede 35:34.

Najbolji strijelac susreta bio je Mikkel Hansen s 12 postignutih golova, no ništa to nije pomoglo Danskoj. Švedski junak Zachrisson zabio je osam pogodaka, a Godfrisson i Ekberg po sedam.

Tako će Francuska i Danska igrati u nedjelju tek za broncu, a Šveđani će za svoju petu titulu i prvu nakon 16 godina morati savladati opasne Španjolce.

EP u rukometu, polufinale:

Danska - Švedska 35:34 (14:16)

tportal.hr