Neće rukomet iz Mostara nigdje: Golobradi mladići brane čast Zrinjskog

HMRK Zrinjski, HRK Izviđač, hmrk zrinjski hrk izviđač, HMRK Zrinjski, lazar raguž, HMRK Zrinjski

Neki kažu da se rukomet vraća u Mostar. Ti što to kažu nisu u pravu, jer rukomet nikada nije ni išao iz Mostara, ma koliko se taj isti Mostar trudio da ga otjera. Klub koji nije imao rezultata dobro je došao u Mostaru, ali kada se počnu osvajati trofeji tu nastaju problemi. Trofeji donese interes, a interes puni dvoranu do posljednjeg mjesta i onda se postavlja pitanje što Mostar nema dvoranu. Trofeji donose i nastupe u Europi, a to bi netko morao financirati, pa se onda po medijima povlači i to pitanje.

Na koncu svega onda je bolje da rukomet ode iz Mostara. Nema rukometa znači da nema pune dvorane, i onda niko više i ne priča o novoj dvorani. Nema rukometa u Europi i niko ne povlači pitanje financiranja. I čiča miča gotova je priča s rukometom. Ali u Mostaru uvijek postoji ono ali. Klub koji je na veliku scenu izbacio braću Karačić, braću Marić, Darka Martinovića, Vedrana Delića, Filipa Vistropa, Mladena Boškovića, da ne nabrajam dalje ne da se tako lako potjerati. Gdje su stali oni koji su nakon osvajanja pokala otjerani nastavljaju mladići iz Škole rukometa na čelu s Lazarom Ragužom.

Zrinjskom nije teško opet krenuti od nule. Pristali su Plemići igrati Ligu Herceg Bosne i znali su što to znači. Upustili su se golobradi mladići u utakmicu sa seniorskim klubovima bez imalo straha i respekta i rezultat toga je jučer potvrđena titula jesenjeg prvaka. Daleko od naslovnica, bez medija koji se tu nacrtaju kada treba slikati razne dužnosnike momci su ostavili zadnju kap znoja na terenu i bacali su se na glavu za svaku loptu, pa iako ona i bila izgubljena.

Zrinjski danas nije igrački jak da krene stopama onih koji su otjerani, ali ova momčad ako ostane na okupu vrlo brzo će se vratiti tamo gdje joj je i mjesto, a mjesto joj je u vrhu Premijer lige. Ova momčad ima i potporu navijača kojih je jučer u vrijeme jutarnje maniteje bilo par stotina uz svoje Plemiće. Rukomet i Zrinjski su tu i neće oni nigdje, niko ovaj klub ne može otjerati iz grada kojeg predstavljaju.