Na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj uvodi se revolucija u rukomet

hrvatska rukomet
... samo 16 momčadi, rukomet će upravo u Hrvatskoj doživjeti jednu veliku promjenu, pišu Sportske novosti.

Ugledajući se na ostale sportove, pa i nogomet, na nadolazećem Europskom prvenstvu suci će koristiti videotehnologiju pri procjeni sumnjivih i dvojbenih situacija. Kod zapisničkog stola bit će ekran vidljiv samo sucima i na njemu će moći pregledati snimku situacije koje žele.

Naravno to ne znači da će prekidati igru zbog svake situacije, većinom će se tu raditi o grubim prekršajima na rubu crvenog kartona ili pak pregledavanja je li lopta cijelom obujmom prešla crtu ili nije.

Posebnih naputaka sucima nema, pišu Sportske, ali radi se boljem kriteriju oko žutih i crvenih kartona, te trajanju napada od oko približno 30 sekundi. Rukomet je tako među posljednjim sportovima uveo videotehnologiju, ali igra se u posljednjih 15 godina jednostavno previše ubrzala i ovakav je potez logičan.

Inače, na prvenstvu će suditi 12 sudačkih parova iz isto toliko zemalja, a Hrvatsku će predstavljati Matija Gubica i Boris Milošević, najbolji hrvatski sudački par. Nadamo se kako će se zbog videotehnologije, ali i općenito malo pričati o sucima na ovom natjecanju koje počinje u petak.