Mostarac Igor Karačić proglašen najboljim rukometašem za 2019. godinu

rukomet, Hrvatski rukometni savez, Večer rukometa

U organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza i Sportskih novosti održana je Večer rukometa u restoranu Lido u Zagrebu. Na dodjeli je bila kompletna rukometna reprezentacija na čelu s Linom Červarom.

Nakon kratkog videa o postignućima hrvatskih rukometaša u protekloj godini okupljenima se obratio glavni urednik sportskih novosti Mario Zorko.

Za najboljeg trenera u 2019. godini izabran je Lino Červar, što mu je deseti jubilarni naslov najboljeg trenera u Hrvatskoj.

Najboljim rukometašem u Hrvatskoj za 2019. godinu proglašen je europski prvak Igor Karačić, a najbolja rukometašica je Ivana Kapitanović.

"Bila je lijepa godina, ne mogu reći da je bila savršena, prvi primarni cilj bio je osvajanje medalje s hrvatskom rukometnom reprezentacijom ove godine, nažalost nije nam se to ostvarilo. Nadam se da ćemo za nekih dvadesetak dana donijeti Hrvatskoj novu radost i novu medalju te da ćemo nastaviti ovim koracima gdje smo stali u 2019. godini" , rekao je Karačić.

U kategoriji rukometaša godine bila je velika konkurencija, pet osoba je dobilo glasove stručnog žirija. David Mandić završio je na petom mjestu s osvojih osam glasova, 22 glasa osvojio je Manuel Štrlek, treće mjesto je osvojio kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak s 23 glasa, dok je drugo mjesto zauzeo europski prvak Ivan Čupić s 42 glasa.

Hercegovina.info