Mostar grad bez sportske dvorane na SP u Kataru predstavljala četiri igrača u tri reprezentacije

Gradska dvorana

Iova sportska priča je za rubriku vjerovali ili ne, ali je u potpunosti istinita i predstavlja svojevrstan fenomen. Nekoliko desetaka, pa čak i stotina puta pisali smo o tome da grad Mostar koji bi trebao biti kulturno, ekonmsko, sportsko i svako drugo središte regije nema sportsku dvoranu. Ta dvorana se gradi od osamdesetih godina prošlog stoljeća, i to je još jedna činjenica koju slobodno možemo uvrstiti u rubriku vjerovali ili ne.

Petar Zrinski/HERCEGOVINA.info

Već nekoliko naraštaja koji se rode i žive u gradu na Neretvi slušaju prazne priče i obećanja oko izgradnje te sportske dvorane, i kako sada stvari stoje još će dosta vode Neretva odnijeti prema moru dok ona ugleda svjetlo dana.
Ne trebamo se zavaravati pričama i obećanjima, jer u grad Mostar je nakon rata stiglo toliko pomoći da se moglo napraviti i deset dvorana, ali očito nije bilo ni sluha, a ni dobre volje ta nešto takvo.

Iako grad nema sportsku dvoranu ima vrsne klubove i sportaše u dvoranskim sportovima. Mostar danas ima svoje klubove prvim rukometnim, košarkaškim i malonogometnim natjecanjima, pa je i ta činjenica za neku drugu rubriku da se ne ponavljamo više sa onim vjerovali ili ne.

Ovih dana oči svjetske sporske javnosti bile su uperene ka Kataru i Svjetskom rukometnom prvenstvu. Na tom svjetskom prvenstvu nastupila su četiri rukometaša koji su iz Mostara. Boje reprezentacije Hrvatske branili su Igor Karačić i Željko Musa, dres BiH nosio je Ivan Karačić, a svjetskim zlatom se okitio reprezentativac Francuske Igor Anić.

Ovome još moramo dodati podatak da je u ovoj Golužinoj moralo i trebalo biti mjesta za Marina Marića, te da je na širem popisu reprezentacije BiH bio još jedan Mostarac Vedran Delić.

E sada da u Mostaru živi neki bogati šeik koji ima dovoljno novca grad na Neretvi bi dobio ne samo jednu, već nekoliko sportskih dvorana, a možda i izabranu reprezentativnu vrstu koja nikako ne bi igrala podređenu ulogu ni na Svjetskom prvenstvu.