Mia Lukenda: Ljubav prema Zrinjskom je bezgranična

božićni turnir

...i evo što kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Hoćeš li nam se prvo predstaviti?

Moje ime je Mia Lukenda, rođena sam 15.02.2002.

Od kada se baviš rukomet, i zašto si izabrala ovaj sport?

Rukometom se bavim od svoje 6. godine aktivno. Rukomet sam izabrala prije svega iz velike ljubavi prema tom sportu, osnove rukometa stekla sam kao malena djevojčica i tada sam shvatila da je rukomet zaista lijep sport u kojem dajem sve od sebe i u kojem prava Ja dolazi do izražaja.

Kako to da si odlučila biti vratarka?

Vratar je za mene specifična pozicija u ekipi koji svojim obranama oduševljava navijače, te mi je to u početku bilo jako zanimljivo i izazovno. Vratari moraju imati puno hrabrosti i liderskih osobina što je jos veći izazov.

Za vašu obitelj se može reći da je prava sportska, i tvoj sestra blizanka također trenira rukomet?

Naravno, moja sestra blizanka je također rukometašica, zajedno smo počele trenirati. Nažalost, Ena je u fazi oporavka od ozljede nožnog zgloba koja joj se dogodila na jednom od naših turnira prije 4 mjeseca. Operirana je i brzo će nam se pridružiti na terenu.

Možeš li nam reći kako si se osjećala kada si na Božićnom turniru proglašena za najbolju vratarku?

Da, na 7. međunarodnom rukometnom Božićnom turniru proglašena sam najboljom vratarkom u kategoriji 2002. godište. Nisam očekivala nagradu, i bila sam veoma ponosna zbog iste. Za nagradu je najzaslužnija moja trenerica Ivana Mlakić koja me svaki trening potiče da uvijek mogu bolje. Ponosna sam što sam dio njene ekipe i ovim putem joj se zahvaljujem.

Što za tebe znači to priznanje?

Ovo priznanje je nagrada za uspješan rad mene i moje trenerice, a s druge strane imam i veliku odgovornost za svaku narednu utakmicu da budem još bolja i da se izgrađujem u karijeri.

Koliko tebi, tvojoj sestri i cijeloj obitelji znači Zrinjski?

Mojoj obitelji i sestri koja je moja suigračica, klub Zrinjski je veoma važan jer svi imamo ogromnu ljubav prema klubu, kao malene djevojčice smo zavoljele sport i posvećene smo klubu u cijelosti. To je bezgranična ljubav.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

U buducnosti zelim zaigrati u prvom timu, to je moja najveca zelja i uporno cu raditi da sve i ostvarim. Imam dovoljno samopouzdanja, volje i zelje, ali naravno, treneri su tu da odluce sta je najbolje za klub.

Evo za kraj još neka poruka našim čitateljima?

Pozdravljam sve čitatelje Vašeg portala i pozivam ih da nam budu podrška. Svima bih preporučila bavljenje sportom jer sportaši promiču zdrav stil života, timski duh, disciplinu i stvaranje radnih navika. Svim čitateljima i sportašima želim sve najbolje za nadolazeće blagdane.