Metličić i suigrači drhtat će pred krcatom Arenom!

Rukometna euforija u Zagrebu i Hrvatskoj i dalje traje i potvrđuje se da su rukometaši u nas prvi sportski brend. Iako su i hokejaši Medveščaka trenutačno veliki hit, Arena će u nedjelju u 18 sati biti popunjena do posljednjeg mjesta, kao i Ledena dvorana u kojoj istodobno igraju ‘Medvjedi’.

Nije trebalo korigirati termine što su bezupješno pokušavali i rukometaši i hokejaši. Ostao je samo mali broj ulaznica u prodaji da se Arena popuni i samo će najsretniji dobiti ulaznicu.

Prvak Europe velik je izazov, no nama je u klubu čak i manje važno hoćemo li pobijediti ili izgubiti. Nama je najvažnije da nas ljudi prepoznaju kao najbolje i da je toliki interes za naše utakmice. Nadamo se da će Grad Zagreb, nadležni u državi, kao i sponzori koji nas prate, prepoznati tu vrijednost koja traje već 20 godina. Nadam se da ćemo se konačno izboriti i za taj rukometni dom koji nam je nasušno potreban - rekao je Zoran Gobac, presretan, ali i iznenađen zbog rasprodane dvorane.

- Nadam sam se, no ovo je iznad svih očekivanja - dodao je.

U vrijeme kad kriza trese cijelo društvo i kad nogometni prvoligaši na stadione privlače najviše po nekoliko tisuća gledatelja, dodatni komentari nisu potrebni. Brojke govore same za sebe i nitko ne može umanjiti njihovu vrijednost. Nitko to ne može poreći, sada to mogu samo rukometaši.

- I za Hamburg je, deset dana uoči te utakmice (sljedeća nedjelja, također u 18 sati), prodano već tri tisuće ulaznica. Stoga požurite na prodajna mjesta Dekoda u Zagrebu, kao i na www.ulaznice.hr te samu blagajnu u Areni. Za ulaznicu za Ciudad gotovo je već kasno, no dođite u nedjelju u Arenu jer će na dan utakmice ostati dodatni kontigent ulaznica, ali već tada možete kupiti i karte za Hamburg - poručio je direktor Zagreba Bartol Kaleb.

Ludilo! Arena će u nedjelju podsjetiti na Ledenu dvoranu s početka 90-ih godina, kada je Zagreb jurišao na naslove prvaka Europe. Iako je riječ samo o natjecanju po skupinama. Metličićev Ciudad, prvak Europe, neviđena je pozivnica za ljubitelje rukometa.

- Pružit ćemo dostojanstven otpor prvaku Europe, a nošeni na krilima pune dvorane, idemo po iznenađenje i po pobjedu. Ciudad je favorit, no i mi smo znatno podigli našu igru. Osim toga, moram zahvaliti čelništvu kluba koje je diglo atmosferu i isplatilo sva dugovanja i plaće igračima i stručnom stožeru. I igrači zaslužuju pohvalu jer su bili strpljivi - poručio je trener Mirko Bašić.

Petar Metličić i njegovi suigrači drhtat će kad uđu na parket Arene, a užas čeka i Vorija, Lackovića i Duvnjaka.

jutarnji list