Marko Mamić: Ne bojimo se atmosfere u Beogradu

marko mamić, Hrvatska
Ako Hrvatska u obje utakmice svlada Srbiju, plasirat će se na EP koje se igra u siječnju 2020. godine u Švedskoj, Austriji i Norveškoj.

"Ne bojimo se atmosfere u Beogradu. Nimalo. Da će biti teško, hoće. Po meni, mi smo favoriti i trebali bismo osvojiti sva četiri boda. Oni će imati veliku motivaciju da nas pobijede. A nisu nas pobijedili još od 2012. godine, kada smo izgubili u polufinalu Europskog prvenstva", ističe Marko Mamić koji je poslije problema s ozljedom konačno na raspolaganju...

"Dugo sam se mučio s ozljedom, odigrao sam tek nekoliko utakmica u prvom dijelu sezone. Jednostavno više nisam mogao trpjeti bol. Pokušao sam sve ne bih li ipak nastupio na SP-u. U jednom trenutku čak mi je bilo i dobro, no na jednom treningu prije utakmice s Barcelonom osjetio sam jaku bol. Ujutro sam samo poslao poruku treneru Dušebajevu da ne mogu igrati. I onda je pala odluka da idem na operaciju", rekao je za Mamić za Večernji.

U skupini 2 Hrvatska je na startu pobijedila Švicarsku (31:28), a potom je slavila i kod Belgije (25:30). S druge strane, Srbija je iznenađujuće kod kuće remizirala s Belgijom (27:27), a onda izgubila od Švicarske u gostima (29:24).