Marko Kopljar predvodio napad Parižana

Marko Kopljar, rukomet, Igor Vori, Jakov Gojun, Paris Saint-Germain Handball, Stefan Vujić, Lukom Karabatićem, Slavko Goluža, Švedska, Hrvatska, Marko Kopljar, rukometaš, hrvatski rukometaši, Marko Kopljar, rukomet

...a među najistaknutijim pojedincima našli su se hrvatski reprezentativci Marko Kopljar i Igor Vori.


Paris Saint-Germain Handball - Aix en Provence 39:30 (20:16)

Nakon Stefana Vujića u dresu Nantesa u srijedu, koji je u minimalnom gostujućem porazu svoje momčadi postigao devet pogodaka, večeras je glavnu ulogu među strijelcima Parižana preuzeo Marko Kopljar. Desni vanjski PSG-a mrežu Aixa pogodio je osam puta čime je iza sebe ostavio suigrače Csaszara te Melića koji su poentirali sedam, odnosno šest puta.

Šest je puta poput Melića precizan bio i drugi hrvatski reprezentativac Igor Vori koji je u dosadašnjem dijelu sezone pokazao izuzetnu preciznost; u šest kola tek pet puta nije uspio realizirati svoj šut. S postotkom uspješnosti višom od 81 posto uvjerljivo je najprecizniji u društvu 25 najboljih strijelaca dosadašnjeg dijela prvenstva.

Jakov Gojun standardno je zauzeo svoju poziciju u posljednjoj liniji koja se najviše mučila sa Španjolcem Leozom, autorom osam pogodaka te pivotom Lukom Karabatićem (6).

Što se tijela susreta tiče, Parižani očekivano nisu imali velikih problema tijekom večerašnjeg susreta. Nakon osam minuta držali su vodstvo od tri zgoditka, u posljednjih deset minuta prvog dijela ušli su s +5, da bi prvu polovicu dvoboja okončali s 20:16 u svoju korist.

U 13. minuti nastavka Karabatić je svojim petim zgoditkom Aix primaknuo na dva gola zaostatka, no ubrzo je za goste uslijedio period od šest minuta bez vlastitog pogotka što je PSG iskoristio da svoju prednost digne na 33:26. U posljednjih deset minuta odlučivalo se tek o tome s koliko će pogodaka razlike pariški sastav slaviti.

Šest kolo nastavit će se u petak utakmicom između Cessona i Saint-Raphaela, u subotu će se sastati Tremblay i Dijon dok će kolo zaokružiti Selestati i Montpellier u nedjelju.

Izvor: hrsport.net