Mario Bjeliš, novi trener Izviđača

bjelis
... iako službene potvrde za to još nema.

Ukoliko bi igrali ovo natjecanje, a što bi po svim pokazateljima najvjerojatnije trebali, imat će nešto više od 30 dana za pripreme jer bi SEHA liga trebala početi 28. kolovoza.

Poseban mamac

- To je nešto manje vremena od potrebnog, pogotovo kad se ovako složi sasvim nova ekipa. Ali šta je, tu je - kaže novi trener Izviđača Mario Bjeliš (41).

Bivši povremeni hrvatski rukometni reprezentativac je trener već šestu sezonu. Prethodno je tri godine vodio matični Metković, potom dvije sezone Split, oba kluba u Prvoj hrvatskoj ligi, odnosno drugom rangu natjecanja.

- Kad me je kontaktirala uprava Izviđača, prihvatio sam poziv. Ipak je to klub koji je prvak države, svake godine se bore za titulu, a SEHA liga je poseban mamac svima, kako igračima tako i trenerima. To je sigurno veliki izazov - istaknuo je Bjeliš.

Uvodni tjedan priprema "Skauti" će provesti u Ljubuškom, dok u ponedjeljak idu na Kupres na sedam dana.

Igrački kadar

- Moramo definirati igrački kadar, to nam je pod broj jedan - poručio je novi trener.

Mnogo igrača je otišlo iz kluba pa će novo sudjelovanje u SEHA ligi, vjerojatno, opet biti samo odlična prilika za stjecanje iskustva nove generacije.

- Vidimo ko je sve u SEHA ligi, to je praktički Liga prvaka. Realno su to bolji klubovi od nas, ali to ništa ne mijenja, dat ćemo sve od sebe da izgledamo što bolje. Izviđač je klub koji je samo posljednjih pet-šest sezona dao ogroman broj igrača u europske klubove. Novi odličan primjer su Josip Šarac (Celje), David Mandić (Zagreb) i Mateo Rodin (Nancy). Teško će biti bez njih, ali uvijek dolaze mlađi kojima treba dati šansu. Izviđač je po tome poznat, a uvijek neko od tih mladih nadarenih igrača iskoči - kaže Bjeliš.

Bit će to i oblik kaljenja za proljetno doigravanje za prvaka BiH.

- Ne poznajem dovoljno bh. ligu, ali ću usput upoznati snagu klubova. Izviđač se uvijek borio za titulu prvaka, pa će tako i ove godine - zaključio je Mario Bjeliš.

Stigao i Maretić

Izviđač je ovog ljeta doveo trojicu igrača Zrinjskog, lijevo krilo Vedrana Delića, pivota Dragana Šoljića i vratara Gorana Anđelića. Posljednja prinova je desno krilo Duje Maretić (Split).

- Trebaju nam bekovi, i desni i lijevi, ali ćemo to rješavati u zavisnosti od klupskih mogućnosti i onoga što se nudi - kazao je Bjeliš.

Klub su napustili igrači Josip Šarac (Celje), David Mandić (Zagreb), Mateo Rodin (Nansi), Marko Ivanković (Vogošća), Ivan Budalić (Slovenija) i Božidar Leković te trener Silvio Ivandija (Dubrovnik).