Marino Marić: Uvijek se dogodi jedna baksuzli sezona

marino marić

...rukometnom prvenstvu u Francuskoj, ali je na posljednjoj utakmici Bundeslige pred odlazak na odmor, 27. prosinca prošle godine, ponovio ozljedu koja mu je prethodnog ljeta odnijela Olimpijske igre u Rio de Janeiru.


Pehovi u završnici prvenstva

Prva stres faktura u stopalu ga je koštala četiri mjeseca neigranja, slično je i s drugom ozljedom Mostarca, samo što je ovoga puta išao na sigurno s rješenjem uzroka.

- Razmišljao sam zimus: "još da mi je odradit zadnju utakmicu s Flensburgom pa idem kući", sve sam spremio, a onda se dogodila ozljeda na utakmici. Pred Rio se dogodilo sedam dana prije kraja njemačkog prvenstva, a sad na zadnjoj utakmici, priča Mostarac za Dnevni list.

- Već sutra u Zagrebu sam uradio rendgen snimak koji je opet pokazao stres fakturu na istom mjestu. Odmah sam se u dogovoru s liječnicima odlučio operirati i staviti šaraf koji bi trebao jamčiti da se to više ne dogodi.
Prepun motiva za dalje

Marić je na operacijskom stolu bio već 3. siječnja, a poslije toga je uslijedio oporavak, odnosno težak period za svakog sportaša koji želi biti u formi, u igri, odnosno nastaviti dalje razvijati svoje potencijale.

- Nadao sam se da ću se prije oporaviti, ali kost jednostavno ne može prije da zaraste. Sad računam i da ne trebam žuriti. Krenuo sam lagano trenirati, trčati, raditi vježbe snage. Prethodno sam radio teretanu i vozio biciklo, a krajem travnja se nadam da ću i konačno zaigrati, pojašnjava Marić i dodaje:

- Dva puta mi se to poklopilo, ali uvijek se dogodi jedna, što kažu, "baksuzli" sezona. Bio sam premoren od ove sezone, a nadam se da mi se poslije operacije više ova ozljeda neće događati.

Pivota Melsungena i hrvatske reprezentacije je ozljeda izbacila iz odličnog ritma koji je uhvatio na klupskom i reprezentativnom nivou jer su se uspjesi do prije godine dana samo redali.

- Glavom kroz zid ne mogu, ima i gorih stvari. Ovo mi je praktički prva teža ozljeda, a ipak sam pozitivan i prepun motiva za dalje. Prebrodit će se i ovo pa idem ispočetka. Važno mi je i da mi u klubu pružaju punu potporu. Nema pritiska, savjetuju mi da budem strpljiv, zaključio je Marino Marić.
Loš start u Bundesligi, četvrtfinale Kupa EHF

Marićev Melsungen je u natjecateljskoj 2015./2016. bio hit Bundeslige, u tekućoj sezoni su u sredini ljestvice, ali im solidno ide u Kupu EHF gdje su se upravo prethodnog vikenda plasirali u četvrtfinale.

- Malo su se digle ambicije prethodne dvije godine, nadali smo se da ćemo ponoviti ako ne 4. mjesto iz prošle godine, onda da budemo do 6., ali smo loše startali i nikako nismo uspjeli uhvatiti ritam kasnije. Mislim da smo kvalitetniji od nekih ekipa ispred nas, ali smo spletom okolnosti tu gdje jesmo, prokomentirao je Marić.
Puno se rokada dogodilo u reprezentaciji

Marić je bio hit igrač Eura u Poljskoj 2016., potom sljedeća dva velika natjecanja ispustio zbog stres fakture.

- U međuvremenu se puno toga izdogađalo s reprezenatacijom. Puno je rokada, imamo novog izbornika u Lini Červaru i ne znam što očekivati, ali sigurno će biti zanimljivo. Na meni je da se dobro pripremim poslije svega ovoga i spreman dođem na okupljanje.

Drago mi je da je živnuo rukomet u Mostaru

Mostarac najavljuje po okončanju prvenstva posjetiti svoj grad i poslije tmurne Njemačke, "ukrasti malo sunca u lipnju". U međuvremenu redovito prati nastupe matičnog kluba Zrinjskog i njegovog mlađeg brata Marijana.

- Drago mi je zbog Zrinjskog jer su napravili dobar rezultat u Kupu. Malo su u ligi podbacili, ali to je još neiskustvo. Volio bih da dobiju domaćinstvo Kupa zbog publike, dečkima puno znači kad je dvorana puna, a bio bi to spektakl. Drago mi je da je generalno sve to oko rukometa živnulo u Mostaru i nadam se da će potrajati, kaže Marino, a o razvoju mladih igrača koji nastupaju u redovima Plemića poručuje:

- Znam da većina njih studira i ima druge obveze, ali bilo bi super kad bi momci rukomet shvatili malo profesionalnije jer je to prilika da onda napraviš nešto više. Danas - sutra se može otvoriti opcija da ideš dalje. Samo trebaju vjerovati, mala je granica između borbe za ostanak i vrh. Glavna je njihova motivacija i to kako će prihvatiti obveze. Moraš se još malo više žrtvovati da bi se dogodilo još nešto ljepše.

dnevni-list.ba