Marino Marić: Srebrenu medalju nosim s ponosom

Marino Marić, Ivano Balić, Marino Marić, Marino Marić, HMRK Zrinjski, RK Zagreb

Devetnaestogodišnji Mostarac Marino Marić najmlađi je igrač proteklog EP-a, u kombinacijama hrvatskog izbornika Line Červara bio je prekobrojan, ali bez imalo razočaranja činjenicom da nije proveo nijednu minutu na parketu, Marić s punim ponosom nosi srebrnu medalju oko vrata.
Odlična atmosfera

- Osjećaj je prelijep. Vjerujte da je atmosfera u momčadi bila fenomenalna i ni u jednom trenutku nisam bio razočaran što ne igram. Naravno da sam gledajući utakmice s tribina osjećao veliku želju da zaigram, ali znam da sam mlad i da prednost imaju iskusniji igrači. Moje vrijeme će tek doći. Suigrači su me primili odlično i srebrnu medalju nosim ponosno, kazao je Marić po povratku u Mostar.
Nije imao puno vremena za odmor. U rodnom gradu proveo je samo pola dana, a potom se zaputio u Zagreb, gdje ga već danas očekuju treninzi. Hrvatsko prvenstvo starta vrlo brzo.
- Nema odmora. Pola dana sam proveo u Mostaru, a i to sam vrijeme skoro prespavao. Sada slijede nove obveze u Zagrebu, prvenstvo i Liga prvaka.
Slavlje nakon finala je bilo burno?
- Bilo je O. K. Malo su stariji igrači u početku bili razočarani porazom od Francuza, a mi mlađi smo bili oduševljeni srebrom. Kasnije su se svi opustili i proveselili bez razmišljanja. Kada smo startali s pripremama, nitko nije vjerovao da možemo dogurati tako daleko. Ali kako je natjecanje odmicalo, vidjeli smo da možemo daleko.
Zajednički stav svih komentatora jest da je pomlađivanje momčadi uspjelo.
- Slažem se. Bilo je puno dobrih stvari, i kroz pripreme i na EP-u. Mlađi su se nadopunjavali s iskusnijima i taj je spoj bio pun pogodak.
“Stari” igrači umnogome su pomagali mlađe da se što prije prilagode vrhunskoj razini igranja.
- Balić nas je sve vukao naprijed. Uz njega na terenu i mladima je puno lakše. Kada nama ne krene, on uvijek povuče naprijed i drži nas. Bio je odličan i puno je pomogao i nama mlađima koji smo prvi put došli na tako veliko natjecanje.

“Idemo poderati Dance”

Marić priznaje da je ostao zbunjen nakon što je Lino Červar u svlačionici objavio da se povlači nakon EP-a.
- Ostali smo zbunjeni, nismo znali što se događa. Ali potom smo se mi igrači skupili i rekli “idemo poderati Dance”. Tako je i bilo pa se može reći da nas je izbornik i motivirao. On ima jednu dobru stvar, a to je da u svom trenerskom radu koristi i psihologiju, kazao je Marić.
Povratak u Zagreb donosi priliku za nova dokazivanja. Marić bi mogao dobiti i malo više prilika u Ligi prvaka s obzirom da je kružni napadač Norvežanin Frank Loke suspendiran na devet mjeseci. Hrvatski prvak odmah je reagirao dovevši iskusnog Mađara Gyula Gala.
- Ne znam što će biti s Lokeom, a kako nas je napustio i Lubej, na poziciji pivota ostali smo samo Gal i ja. Ne brinem se, bit će prilika za igru i dokazivanje. Najvažnije je da me zdravlje služi dobro, kazao je bivši igrač Zrinjskog.
Marić je tako u rasponu od samo godinu dana osvojio dvije velike medalje. Zlatnu na juniorskom SP-u, gdje je bio proglašen i najboljim kružnim napadačem, te srebrnu s A vrstom na EP-u.

Dnevni List