Marijana Arapović HŽRK Zrinjski: Djeca trebaju bolje uvjete za treniranje

Marijana Arapović, HŽRK Zrinjski, Marijana Arapović, HŽRK Zrinjski
I danas za rukomet u gradu na Neretvi postoji veliko zanimanje, čak i u nedostatku optimalnih uvjeta za treniranje, sve više mladih odlučuje se za ovaj popularni sport. HŽRK Zrinjski iz Mostara (djevojčice rođene 2002. godine i mlađe) nastupa u Ligi Herceg Bosne za mlađe kadetkinje i nakon četiri odigrana kola trenutačno se nalazi na vodećoj poziciji s isto toliko pobjeda. Koliko je zanimanje za rukomet kod mostarskih djevojčica, svjedoči i činjenica da Zrinjski u ovom uzrastu ima dvije ekipe koje se natječu u Ligi HB, Zrinjski I i Zrinjski II. - Zbog velikog odziva djevojčica tog uzrasta, mi smo bili primorani podijeliti ih u dvije ekipe, da svi dobiju priliku dokazati se, a i zato kako bismo mogli bolje vidjeti kako i koliko napreduju, jer s tolikim brojem djece teško je sve primijetiti tijekom treninga koji traje 40 minuta, kazala je u razgovoru za naš list Marijana Arapović, koja zajedno s Tinom Biokšić čini trenerski duo HŽRK Zrinjski (godište 2002. i mlađe).

U prvoj ekipi Zrinjskog su rukometašice koje već neko vrijeme treniraju, dok HŽRK Zrinjski II čine djevojčice koje su se nedavno upisale. - Mislim da je tako najbolje, da od samih početaka te naše mlade nade osjete kako je to natjecati se, ističe Arapović, koja je itekako svjesna kvalitete koju, što se rukometa tiče, posjeduje i uvijek je posjedovao Mostar, ali isto tako i teških uvjeta u kojemu se trenutačno on nalazi.

Na upit o tome gdje je sada mostarski rukomet, Arapović kaže:

- To je teško pitanje i uvijek je prisutno, no ono što raduje jest to da još uvijek postoji veliko zanimanje za ovim sportom, to je ono što daje nadu da se mostarski rukomet može vratiti tamo gdje mu je i mjesto, a to je u sami vrh, istaknula je Arapović. Što se tiče uvjeta za treniranje, Arapović je kazala da je to svakodnevna borba. - Trudimo se, borimo se da ova djeca dobiju što zaslužuju, a to su bolji uvjeti za trening i razvijanje. S velikim brojem klubova dijelimo dvoranu, trudimo se i borimo se za svaki termin. U novoj školi u Zaliku, gdje trenira i reprezentacija BiH, dobili smo jedan termin, vikendima treniramo u dvorani na Bijelom brijegu, zatim u dvorani na Heliodromu, a treninge održavamo i u nekoliko školskih dvorana. Drugog izbora nemamo, borimo se kako znamo i dobro nam ide.

Ovim putem zahvalila bih i roditeljima koji nas podržavaju i bez čije pomoći teško da bismo imali ovako dobre rezultate. Nemamo imperativ u Ligi, jednostavno nastojimo djecu naučiti što bolje, važno je da uče i da igraju, istaknula je na kraju Marijana Arapović.

Vecernji.ba