Marija Boras: Ova godina je idealna za povratak titule u Mostar

Marija dolazi iz Ljubuškog, prije Zrinjskog nastupala je za Katarinu, a danas je jedna od stožernih igračica Ane Papak. Evo što o svemu pomalo za naš portal kaže Marija.

 Kao prvo predstavi se našim čitateljima?

Zovem se Marija Boras. Imam 24 godine, dolazim iz Ljubuškog i igračica sam rukometnog kluba HŽRK Zrinjski.

Kada si se počela baviti rukometom i za koje si klubove nastupale?

Rukometom sam se počela bavit još u Osnovnoj školi, s 12 godina.
Do sada sam nastupala za HRK Ljubuški, HRK Katarina iz Mostara, i sada za HŽRK Zrinjski.

Kako si se odlučila baviti rukometom?

Rukometom sam se odlučila baviti na nagovor svojih prijateljica iz razreda i od tada je postao jedna od bitnijih stvari u mom životu.

 Ljubuški je mali grad, a dao je toliko sjajnih rukometaša i rukometašica. Postoji li objašnjenje za taj fenomen?

Dobro ste rekli, mali je grad ali grad koji živi za rukomet i sportska događanja. Mislim da neko posebno objašnjenje za to ne treba, ulaže se dosta truda i rada s mladima, i za očekivati je da se na kraju sve to isplati.

 Evo Zrinjski postiže nevjerojatne uspjehe, da li ste se vi igračice nadale da će to biti tako?

Iskreno nismo se nadale da ćemo ostvariti ovoliko uspjeh s obzirom u kakvoj teškoj situaciji se nalazi klub. Međutim, u nijednom trenutku nismo sumnjale u svoju kvalitetu i na kraju smo je i pokazali.

Da li si ti zadovoljna svojim igrama?

Ne mogu reći da nisam zadovoljna ali mislim da uvijek mogu bolje. Imala sam tu ozljedu koljena koja me malo usporila u pripremnoj fazi, ali sada je sve u redu, i nadam se da ću bit u potpunosti spremna za ono što nas čeka.

 Koliko možete u nastavku natjecanja na tri kolosjeka?

Mislim da možemo puno toga postići. Što se tiče prvenstva, dio posla je već odrađen, samo nam se ne smije dogodit kiks kao prošlu polusezonu protiv Krivaje. U Kupu se nadamo opet ulasku u finale, a što se tiče Challenge Cupa dat ćemo sve od sebe da pokušamo izboriti polufinale, ali na kraju krajeva ako to i ne uspijemo mislim da smo napravili odličan rezultat.

Hoće li Mostar konačno opet dočekati titulu prvaka?

Mislim da je ovo idealna godina za to . Iako ne treniramo u povoljnim uvjetima, trudimo se i iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Nadamo se da nećemo imati problema s ozljedama, i da ćemo do kraja izdržati u jedinstvu u kakvom smo sada.

Što radi Marija kada ne igra i trenira u Zrinjskom?

Studiram na Filozofskom Fakultetu smjer Socijalni rad. Trenutno pripremam ispite, a slobodno vrijeme koristim za druženje i provod s prijateljima.

Kakvi su tvoji planovi za budućnost?

Prije svega želim završiti fakultet, a nakon toga ćemo vidjeti. Ako se pruži prilika igrati negdje u inozemstvu, nebi bilo loše pokušati. Al o tome ako i kad bude vrijeme za to.

 Neka poruka našim čitateljima?

Ovim putem pozdravljam sve čitatelje portala i pozivam ih da nas dođu bodriti na našim utakmicama, kako prvenstvenim tako i europskim.

hercegovina.info