Ljubušak Toni Čolina izbornik kadetske rukometne reprezentacije BiH

toni čolina

Kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je izbornika. Radi se o Toniju Čolini, doskorašnjem treneru RK Konjuh iz Živinica.

Prema saznanjima do kojih je došao portal Svijet Rukometa, Toni Čolina ima naklon večine u Upravnom odboru Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, te će upravo on obnašati funkciju izbornika U-18 reprezentacije Bosne i Hercegovine, do okončanja procedure izbora, te bi na to mjesto trebao biti i imenovan.

Obzirom da će ova reprezentacija sljedećeg ljeta nastupati na Europskom prvenstvu B divizije, kojem je domaćin Sjeverna Makedonija, u idućem periodu uslijedit će i okupljanje ove selekcije.

Na poziv domaćina Europskog prvenstva, ova reprezentacija nastupiti će na turniru u Sjevernoj Makedoniji u periodu od 10. do 13.12.2019. godine.

Godinama nismo imali ni juniore ni kadete na velikim natjecanjima, te se iskreno nadamo da će ovakve stvari pokrenuti pozitivna događanjima u bh rukometu.

Što se tiče izbornika, Toni Čolina, prije nego što je bio trener u RK Konjuh, bio je pomoćni trener prve ekipe RK “Izviđač CO” iz Ljubuškog u razdoblju od 2013. do 2017. i to Zdenku Grbavcu i Dariu Mikuliću te u istom razdoblju prvi trener RK “Izviđač II”.

Također, radio je i kao trener u omladinskim kategorijama RK Izviđač, sa kojima je nizao uspjehe na završnicama državnih prvenstava.

Toni Čolina je profesor sporta i magistar kineziologije, te je ujedno i nositelj EHF master coach licence./HMS/