Kornelija Mijoč-Klinac: Zrinjski je najveći favorit za naslov

Kornelija Mijoč Klinac, HŽRK Grude Autoherc
...BiH za rukoketašice i jedna od najboljih igračica sa ovih prostora. To je sasvim dovoljan razlog za razgovor sa njom, i evo što je rekla za naš portal HERCEGOVINA.info:

Kao prvo možeš li prokomentirati prvi dio sezone?

Prvi dio sezone je protekao očekivanim tijekom. Pretpostavka je bila da će ekipa Zrinskog braniti naslov prvaka države, a uz bok da će mu stajati ekipa Mire. Što se ostalih ekipa tiče, sve su odigrale" domaćinski", no bilo je i nekoliko iznenađenja. Istakla bih utakmicu u kojoj je Zrinjski izgubio od Ilidže, a zatim Ilidža od Lokomotive. Prema mojim rukometnim iskustvima mogu potvrditi da se svakoj ekipi može dogoditi propust.

Kako si zadovoljna sa svojim igrama, ali i igrama cijele svoje ekipe?

O svojim igrama ne volim baš puno komentirati, najbitnije je da odradim ono što se od mene očekuje na parketu, i da skupa sa svojim igračicama djelujem kao tim. Igrama svoje ekipe sam zadovoljna jer ipak je to veoma mlada, ali i perspektivna ekipa. Djevojke se prvi put natječu u ovom rangu, i postoji još mala doza neiskustva u nekim ključnim segmentima igre. No, ipak mislim da smo u prvom dijelu sezone pokazale da se možemo nositi sa svima, što potvrđuje i naš ukupan rezultat.

Ti si i prvi strijelac prvenstva, stastistika kaže da bježiš drugoplasiranoj Mlakić čak sa 37 pogodaka?

Jako sam zadovoljna svojim uspjehom što sam prvi strijelac, no moram istaći da je rukomet kolektivni sport, te da sam ovakav učinak postigla uz podršku cijelog tima. Što se tiče statistike ponosna sam na svaki svoj postignuti pogodak, to samo potvrđuje da se u ovom klubu osjećam dobro prihvaćenom i naravno, potvrdđje moju rukometnu zrelost.

Prvenstvo je ove godine dosta izjednačeno, tko je po tebi glavni favorit za naslov?

Po mojem mišljenju glavni favorit za naslov je ekipa Zrinjskog iz Mostara.

Nastupala si za Ljubuški, Borac, Grude. Možeš li povući neku paralelu između tih klubova?

Boje RK "Ljubuški" sam branila 6 godina. I u tom periodu smo osvojili duplu krunu, kup, natjecali smo se u Evropi i to je jednolijepo iskustvo. U RK"Borcu" sam boravila 5 godina. I mogu reći da je to bila totalna dominacija jednog kluba.5 ggodina osvajali smo sve što se može osvojiti. i to je bila jedna izuzetna generacija. RK"Grude" je mlada ekipa i zbog toga je to jedan novi izazov u mojoj rukometnoj karijeri.Naš plasman nakon prvog dijela sezone je izuzetan i povijesni za klub.Očekujem još bolji nastavak sezone, i neskromno mogu reći da nam je mjesto među boljima.

Kada si napuštala Borac spekuliralo se da ćeš doći u Zrinjski, a ti si otišla u Grude. Koji su razlozi da izabereš Grude?

Na kraju prošle sezone bila sam pri odluci da nakon osvojenog KUP-a s Borcem završim igračku karijeru. No, na poziv gospodina Zorana Trlina i trenerice Zlate Zubac odgovorila sam pozitivno.Presudno je bilo moje dugogodišnje poznanstvo sa Zlatom, s kojom sam nastupala kao suigrač, a poznajemo se već i u odnosu trenerice i igračice. Naravno, presudna je bila i činjenica da se još uvijek osjećam rukometno zdravom i sposobnom. Nije se jednostavno oprostiti od parketa. Sve to skupa rezultiralo je našom dobrom suradnjom i ja se u ovom klubu dobro osjećam.

Kakve su ti ambicije za budućnost?

Klub mi je ponudio priliku da se okušam i kao trener, a u tome se vidim i u budućnosti .Naime, vodim djevojcice 2000-2001 godište i želim im prenijeti svoje rukometno znanje, i tako sudjelovati u popularizaciji rukometa u Grudama.

Evo za kraj poruka našim čitateljima.

Želim ponajprije sve najbolje čitateljima povodom predstojećih blagdana! Svima onima koji prate i vole rukomet zahvaljujem na podršci kojom svi skupa, bez obzira na boje kluba za koji igramo, potičemo mlade ljude da se bave sportom.