Kakva senzacija! Zagreb srušio njemačkog diva u Flensburgu

RK PPD Zagreb, Liga prvaka, rukomet liga prvaka
Nakon poraza od Pick Szegeda u Osijeku, Zagrebaši su otišli u Njemačku kod Flensburga, njemačkog giganta koji je u prošlom kolu srušio doprvaka Europe Nantes. Kladionice su ovo Zagrebovo gostovanje označile putem bez nade, koeficijent na pobjedu Červarove momčadi bio je čak 18, na pobjedu Flensburga 1.08!

Ali čudesni Zagreb, koji je uoči nove sezone pomladio momčad, šokirao je Flensburg 31-29 za najveću senzaciju ovogodišnje rukometne Lige prvaka. Igrao je Zagreb dobro i protiv Pick Szegeda, ali pobjedu u Flensburgu nitko nije ni sanjao.

Sportski se nadati, naravno, ali Zagreb nikad nije slavio u Flensburgu. No za sve postoji prvi put. Utakmica u Flensburgu bila je posebna na puno načina.

Osim senzacionalne pobjede Zagreba, prve kod Flensburga ikad, ovo je i prva utakmica u povijesti Lige prvaka u kojoj su na suprotnim stranama bili braća blizanci, Senjamin i Benjamim Burić. Prvi je pivot Zagreba, a drugi golman Flensburga i obojica su ovo ljeto promijenila klubove. Senjamin je u Zagreb stigao iz Nantesa, a Benjamin u Flensburg iz Wetzlara. Uspješniji je Zagrebov Burić, iako nije zabio niti jedan gol.

No zato su bili raspoloženi Mandić, Sršen i Horvat koji su zajedno zabili Flensburgu 21 gol, Mandić osam, Sršen sedam, a Horvat šest komada. Kastelic je bio sjajan na golu s 12 obrana, a baš je to nedostajalo Nijemcima. Benjamin Burić bio je bez obrane, a Bergerud je skinuo devet lopti. Najraspoloženiji kod Flensburga bio je Lasse Svan sa sedam golova.

Flensburg je na početku utakmice vodio u četiri navrata, kod 4-2 bilo je to posljednji put da je vodio. Od tada je Zagreb preuzeo kormilo i prednost je samo rasla, dva, tri, četiri gola... Flensburg se približio pred kraj poluvremena te izjednačio na 16-16.

No zagrebaši se nisu uplašili. Opet je ta prednost rasla i došla do pet golova razlike (28-23). Flensburg je pritisnuo pred kraj, ali nije se Zagreb, kao nekih ranijih sezona, raspao. Već je zaigrao još žešće za veliku i povijesnu pobjedu u Flensburgu.

Većina rukometnih stručnjaka dočekala je sa skepsom početak sezone za Zagreb i prognozirali im da će se boriti za šesto mjesto koje vodi u playoff. No, mladi momci na čelu s iskusnim Linom Červarom odigrali su čudesno u gradu koji je kolijevka rukometa i koji živi za taj sport te pokazali svima da su krivu.

Nijemce su srušili dečki koji su nepoznata imena u svijetu rukometa. Sjajni David Mandić koji je torpedirao Bergeruda s desnog krila stigao je iz Izviđača dok je Ivan Sršen došao iz Nexea i to na posudbu! Sjajno je Zagrebove napade kreirao Belgijac Aber Qerimi. Glavni zadatak da povedu i povežu mladu momčad bio je na Damiru Bičaniću i Zlatku Horvatu koji su ovoj poletnoj mladoj momčadi dali dašak iskustva.

Uspio je iskusni Lino složiti momčad koja je satkana od mladosti i čvrste obrane. Sva pojačanja su sjajno pogođena, a na dečkima je da nastave naporno raditi i ovakvih skalpova neće ubuduće nedostajati...

Pobjeda je ovo koja će dati krila zagrebašima koji u sljedećem kolu dočekuju PSG u Areni Zagreb. Nakon ove senzacije, ne sumnjamo da će Arena biti puna...

Červar: Trebali smo danas imati četiri boda

- Čestitam igračima na odličnoj igri. Nadigrali smo Flensburg i zaslužili pobjedu. Moramo biti skromni, ali treba reći da smo zaslužili pobjedu i u prvom kolu protiv Pick Szegeda. Rad daje rezultat, prije ili kasnije. Ove godine plan je stvarati momčad i napraviti to da igrači koji igraju u Zagrebu pridonose i reprezentaciji. Igramo moderan rukomet i treba tako nastaviti. Večeras slavimo, ali onda ćemo razmišljati o sljedećem suparniku - rekao je Lino Červar i dodao:

- Dosta smo igrali sedam na šest, to je efikasan način igre, što god neki pričali. To se pokazalo uspješnim, ali bili smo bolji i šest na šest. Nije mala stvar pobijediti prvaka Njemačke, ostaje žal jer smo trebali imati četiri boda.

Liga prvaka, 2. kolo:

Flensburg - Zagreb 29-31

24sata.hr