Kadeti Izviđača prvaci BiH

HRK Izviđač, kadeti
Zanimljivo je da su se u finalu sastale dvije ekipe Izviđača nakon što su bili pobjednici svojih skupina, slavila je ekipa Izviđač I rezultatom 35:27 (13:14).


Na završnom turniru nastupilo je osam ekipa (Izviđač I, Borac, Konjuh, Radnički (Goražde), Delminium, Sloga, Maglaj i Izviđač II) koji su bili podijeljeni u dvije skupine po četiri.


U skupini A igrali su: Borac, Radnički, Delminium i Izviđač II, a u skupini B: Izviđač I, Sloga, Konjuh i Maglaj).
U skupini A Izviđač II je na startu iznenadio favorizirani Borac iz Banjaluke 20:19, potom je bez problema slavio protiv Delminiuma iz Tomislavgrada 27:17 i u 3.kolu odigrao neodlučno s Radničkim iz Goražda 20:20 što je bilo dovoljno za prvo mjesto na ljestici.

Izviđač I superiorno je prošao kroz skupinu B, „padali" su redom: Maglaj 25:15, Konjuh 23:14 i Sloga 28:17.

Nakon razigravanja po skupinama igralo se za poredak od prvog do osmog mjesta. Sedmo mjesto osvojila je Sloga (Delminium nije došao na utakmicu), za peto mjesto Maglaj je bio bolji od Radničkog 21:16, a za treće Borac je nadigrao Konjuh 40:23.


Finale je donijelo sraz dvije ekipe Izviđača, u prvom poluvremenu vidjeli smo neizvjesnu utakmicu, momčadi su se mijenjale u vodstvu, a Izviđač II je na odmor otišao s minimalnom prednošću (13:14). Odluka je pala u nastavku kad je Izviđač I sredinom nastavka otišao na sedam-osam golova razlike i sve je bilo riješeno.


Za najboljeg golmana proglašen je Tihomir Hrstić (Izviđač II), najbolji strijelac bio je Srđan Mijatović (Borac), a najbolji igrač Josip Šarac (Izviđač I). Šarac je i prije tjedan dana u Zavidovićima proglašen za najboljeg igrača iako je tada igrao protiv dvije godine starijih igrača.

Organizacija turnira bila je vrlo dobra.

radioljubuski.ba