Izviđač osvojio titulu prvaka na juniorskom rukometnom prvenstvu HB

HRK Izviđač, Herceg Bosna, rukomet
Današnjem završnom turniru predhodilo je natjecanje po skupinama koja su odigrana u Tomislavgradu i Ljubuškom.

Na turniru su uz domaćina HRK ''Izviđač Mi Grupa''nastupili još i rukometaši HRK ''Međugorje'' Međugorje, HRK ''Široki'' Široki Brijeg i HRK ''Delminium'' Tomislavgrada i HMRK "Zrinjski" koji je bez borbe osvojio peto mjesto zbog nedolaska ekipe HRK "Livno2 iz Livna. Već prije je odgođen susret za sedmo mjesto jer su rukometaši HRK "Vitez" iz Viteza najavili nedolazak zbog vremenskih neprilika pa je tako sedma pozicija pripala HMRK "Zrinjski 2" iz Mostara.Posljednje mjesto pripalo je HRK "Žepče" iz Žepča.

Ovaj turnir ujedno je i kvalifikacijski turnir za državno prvenstvo, u kojem će snage odmjeriti dvije prvoporedane ekipe sa juniorskih prvenstava lige Herceg - Bosne, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

U prvoj polufinalnoj utakmici ekipa HRK "Međugorje" je bez većih problema pobijedila HRK "Široki" rezultatom 34:27, poluvrijeme 19:10. U drogoj utakmici očekivano HRK "Izviđač Mi Grupa" savladao je visoko HRK"Delminium" rezultatom 56:16, poluvrijeme 29:8.

Treće mjesto pripalo je ekipi HRK ''Široki'', koji je pobijedio ekipu HRK ''Delminuim'' rezultatom 30:28, poluvrijeme 19:13.

U finalnoj utakmici susreli su se domaćin HRK ''Izviđač Mi Grupa'' i HRK ''Međugoerje''. Izvrsnu igru iz polufinalne utakmice rukometaši Izviđača nastavljaju, a konačan rezultat od 53:24, poluvrijeme 26:12 za ekipu Izviđača govori o demostraciji sile na ovom turniru mladih "Skauta".

Najbolji strijelac turnira je Franjo Sliškovič iz HRK ''Široki'', najboljim igračem proglašen je Boris Miletić iz HRK ''Međugorje'', a najbolji vratar je Marinko Ševo iz HRK ''Izviđač''.

Utakmice su sudili Igor Herceg,Ante Rašić, Darko Džeba, Andrej Kolobarić, dok su delegati nadzornici bili Ferdo Međugorac i Goran Sušić.

Konačni posljedak:

1. HRK ''Izviđač Mi Grupa'' Ljubuški
2. HRK ''Međugorje'' Međugorje
3. HRK ''Široki'' Široki
4. HRK ''Delminium'' Tomislavgrad
5. HMRK ''Zrinjski'' Mostar
6. HRK ''Livno'' Livno
7. HMRK ''Zrinjski 2'' Mostar
8. HRK ''Vitez'' Vitez

ljubuski-online.info