Iznenada preminula jedna od najvećih hrvatskih rukometnih legendi

preminuo, zlatko lukić luks

Rukomet je ostao bez svoj prvog Kuma Zlatka Lukića Luksa. Zašto Kuma? Zato što je njegova legendarna poštapalica postala svakodnevni rječnik rukometa. Preminuo je u petak točno na svoj 75. rođendan, iznenada, makar je imao borbi sa zdravljem.

Zlatko Lukić je u srcu bio Medveščakovac. Rođen je 1944. godine u Nijemcima u Slavoniji koje nikad nije zaboravljao spomenuti. Diplomirani pravnik vezu s rukometom počinje još u gimnaziji 1958. godine, kada je kao 14-godišnjak igrao u Osijeku i kasnije u Zagrebu. Od 1993. godine radi u HRS-u, obnašajući dužnost povjerenika za mlađe rukometaše, piše Jutarnji list

U prvim zlatnim vremenima od Portugala 1994., preko Islanda 1995. do zlatne Atlante i Olimpijskih igara 1996. godine bio je direktor muške rukometne reprezentacije. Uz njegovo ime vežemo i Kupove bivše Jugoslavije koje je Medveščak osvajao ’79., ’81. i ’87., te uspjehe vrsnih rukometnih imena poput Mirka Bašića, Zlatka Saračevića, Gorana Perkovca, Irfana Smajlagića… Tu je kao tehnički tajnik i direktor proveo 20 godina.

Bio je i dopisnik svog najdražeg lista Sportskih novosti s mnogih međunarodnih natjecanja. Zlatko Lukić je i nositelj brojnih sportskih priznanja - 2007. bio je dobitnik Nagrade HOO-a Matija Ljubek, iste godine dobio je i Nagradu Zagrebačkog sportskog saveza, a 2014. dobio je i godišnju nagradu Franjo Bučar.

Komemoracija za Zlatka Lukića bit će održana u srijedu, 18. prosinca 2019. u 11 sati u Hotelu Panorama, a posljednji ispraćaj je na zagrebačkom krematoriju na Mirogoju, istog dana u 13 sati i 35 minuta.