Izjave trenera Borussije najbolje su opisale dominaciju Kovačeva Bayerna

Niko Kovač, Niko Kovač, Bayern München, FC Bayern, Niko Kovač, Niko Kovač, Bayern, Bayern München, Bayern München, Niko Kovač, Niko Kovač, Bayern München, Bayern, Bayern, FC Bayern, Bayern München, Leipzig, Niko Kovač, Bayern, Niko Kovač, Niko Kovač, Bayern, Niko Kovač
Uoči 120. Der Klassikera Bayern je imao dva boda manje i momčad Nike Kovača nije imala pravo na pogrešku ako je željela doći do prvog mjesta uoči finiša sezone.

Bio je to možda i najveći ispit hrvatskog stručnjaka na klupi bavarskog velikana. Vodstvo kluba je bilo jasno - zanimala ih je samo pobjeda, dok su njemački mediji pisali kako će Kovač biti prekrižen ako Bayern ne osvoji tri boda.

No, ovoga puta Kovač je naplatio sve frustracije. U možda i najboljoj predstavi ove sezone Bayern je razbio Borussiju.

- Odigrali smo odličnu utakmicu i bili sjajni svih 90 minuta, a posebno smo dobri bili u prvom poluvremenu - rekao je Kovač i dodao:

- Ovaj je rezultat sasvim zaslužen. Pred nama je još šest kola, a znate kako se stvari mogu brzo okrenuti. Čekaju nas teške utakmice tako da ne smijemo reći da je sve odlučeno.

A trener Borussije Lucien Favre ovako je opisao utakmicu:

- Teško je nakon što izgubiš 5:0, ali rezultat je posve realan. Moramo priznati da smo dobili lekciju. Bayern je bio dominantniji, brži i bolji. Teško se vratiti kada gubiš s četiri gola na poluvremenu.

vecernji.ba