Ivano Balić: Navijače ne možeš prevariti, bit ću još bolji zbog njih

Ivano Balić, zagreb co, rukomet, pakleni, rukomet, Ivano Balić, Ivano Balić, Svjetsko prvenstvo, Ivano Balić, tomislav madžar, rukomet, Hrvatska, Slovenija, pakleni, rukomet, rukomet, rukomet Hrvatska, Europsko prvenstvo, Ivano Balić, Hrvatska, Slavko Goluža, Ivano Balić, otac, beba, Ivano Balić, rukomet, Ivano Balić, rukomet, Slavko Goluža, rukometni Mozzart, Ivano Balić, rukomet, karijera, Ivano Balić, prometna nesreća
Ivano Balić (31) od jučer više nije "samo" najbolji hrvatski rukometaš svih vremena, nego i najbolji svjetski rukometaš. Odlučilo je tako glasovanje na službenoj stranici Svjetskog rukometnog saveza (IHF) u kojem je sudjelovalo 11 tisuća posjetitelja, gotovo polovica (48,7%) svoj je glas dalo našem virtuozu, rukometnom Jordanu, piše dalje.com.

U konkurenciji su još bili Francuz Nikola Karabatić (33,7%), Kirgiz Talant Dušebajev (16,5%) te Nijemac Joackim Deckarm.

– Počašćen sam. Kako je rekao moj trener, sad to treba opravdati i moram biti još bolji. Ljudi u rukometu kao i navijači očekuju i traže od mene da svake godine budem još bolji. To mi je velika čast, kao i za hrvatski rukomet, i veliki poticaj za rad. Posebno uzme li se u obzir da su glasovali i navijači, a njih ne možete prevariti – poručio je Balić i objasnio izbor:

– Čestitam i konkurentima, sve su to bili vrhunski igrači, no Nikola i ja smo još aktivni, pa je i to možda presudilo da smo dobili više od 80% svih glasova.

Mnogi se s izborom i načinom glasovanja neće složiti, neki iz stare škole kažu da je Cveba Horvat bio bolji od svih njih, neki prigovaraju da su u izboru morali biti još neki rukometni velikani poput Francuza Richardsona, Šveđana Olssona i Wislandera, Rumunja Gruie... Moglo bi se raspravljati, ali s ponosom možemo ustvrditi da u posljednjih 20-ak godina nitko nije igrao tako lijepo kao Ivano Balić, rukometni Jordan, koji je u tu ponekad grubu igru unio čaroliju, spojivši elemente rukometai košarke, Ivanove druge najveće ljubavi.

Balić se tako pridružio Şvetlani Kitić koja je proglašena najboljom rukometašicom svih vremena.

Sad je na redu izbor najboljeg svjetskog trenera svih vremena, a u konkurenciji su Šveđanin Bengt Johansson, Rumunj Kunst Germanescu, Rus Igor Turčin i Francuz Daniel Constantini. S obzirom na sve što su osvojili, čudi da se izbor nije mogao proširiti za Červara i Onestu.