Ivana Mlakić: Zrinjski u nastavak prvenstva kreće s određenom dozom optimizma

zrinjski-bihac
Uoči ovog susreta porazgovarali smo s kapetanicom Plemkinja Ivanom Mlakić, i evo što ona kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kako je kapetanica Zrinjskog zadovoljna formom ekipe?

Mislim smo ekipa koja je prva krenula s pripremama. Imali smo nekoliko pripremnih utakmica, sad jesu li protivnici bili po mjeri da se vidi prava forma ekipe ne znam. Pravo stanje ćemo vidjeti kad krene prvenstvo. Osim Ivane Drežnjak koja je obnovila ozljedu skočnog zgloba, sve ostale igračice su zdrave a to je najvažnije.

Pripreme su bile nešto dužu nego inače, pa smatraš li da li je to dobro za ovu mladu ekipu?

Naravno da je dobro, ekipa je dosta mlada i treba još puno vremena da se isprave neke greške i nauče nove stvari. Zbog toga se treba maksimalno iskoristiti pripremni period. Koliko je loše što je velika pauza isto tako dobro dođe da se radi na stvarima za kojih se i nema previše vremena u natjecateljskom periodu.

Možeš li nam usporediti ekipu iz prvog dijela prvenstva, sa ovom koja će krenuti u nastavak prvenstva?

Došle su nam dvije nove igračice iz Katarine, Lucija Pršlja i Martina Pandža, dobro su se uklopile u ekipu. Ove mlade Plemkinje su iskusnije za koju utakmicu više. Tako da u nastavak prvenstva krećemo s određenom dozom optimizma.

Prvo proljetno kolo donosi hercegovački derbi protiv Gruda. Kakva su tvoja očekivanja?

Sam pogled na tablicu govori ko je izraziti favorit u ovoj utakmici. Ali to ne znači da se mi nećemo boriti i ostaviti srce na terenu i pokušati doći do bodova. Mi u ovu utakmicu ulazimo bez ikakvog imperativa, dok su Grude u drugoj situaciji za razliku od nas. Mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo napraviti iznenađenje, nadam se da će nas i sreća pratiti jer će nam trebati. Mislim da će biti dobra utakmica.

Nakon Gruda slijedi utakmica u kupu. Mogu li Plemkinje osvojiti taj pokal?

Godinama smo bili blizu tog pokala ali nikako ga nismo osvojile. Kup je sasvim drugi sistem natjecanja za razliku od prvenstva,gdje je sve moguće. Nadam se da ćemo obe utakmice protiv Vrbasa dobro odigrati i plasirati se u završnicu a već kad budemo tamo sve je moguće. Nadam se da ćemo ove godine osvojiti taj pokal.

Evo za kraj poruka i poziv navijačima za sutrašnju utakmicu.

Pozdravila bih sve čitatelje vašeg portala i ljubitelje Zrinjskog i ovim putem ih pozvala da dođu sutra u dvoranu u što većem broju i podrže nas u nastavku prvenstva.