Ivana Mlakić rukometašica HŽRK Zrinjski i najbolja sportašica Mostara

Pred njom i njenim suigračicama je težak zadatak jer u subotu i nedjelju pred svojom publikom igraju u 1/8 finala Challenge Cupa sa Kumanovom, a poslije toga Plemkinje kreću u borbu za titulu. Evo što o svemu tome za naš portal kaže Ivana koja je ujedno i kapetanica HŽRK Zrinjski.

Zrinjski probija barijere, i sada ste u prigodi proći još jednu stepenicu više, kakva su očekivanja igračica?

Mislim da smo imali sreće prilikom izvlačenja parova da smo dobile protivnika s kojim možemo igrati, vjerujte da nam je ovo veliko zadovoljstvo što smo svojim rezultatima skrenuli pozornost javnosti na sebe a isto tako nam je to i veliko opterećenje. Od kako smo krenuli s treninzima pripremamo se za ovu utakmicu, mi se nadamo da ćemo ovo proći, i imati još jednu priliku igrati europsku utakmicu pred svojom publikom. Vlada velika euforija među igračicama a ima malo i nervoze, treme ali sve u pozitivnom smislu i svi jedva čekamo subotu i kad će sudac dati znak za početak utakmice, tada ćemo na sve zaboraviti i ostaviti srce na terenu da ostvarimo pozitivan rezultat.

Ima li nekakvih problema s ozljedama?

Pa sad nekih ozbiljnijih ozljeda nema,ali recimo mene još koljeno boli ali to me neće spriječiti da odigram ove dvije utakmice.

Grad odavno nije bio u većoj euforiji kao pred vaš susret sa makedonkama, stvara li to vama dodatni pritisak?

Drago mi je da je tako, lijep je osjećaj kad nas skoro svako pita, i oni što su nas stalno pratili i oni koji nisu nikad, kad je utakmica? Hoćete li dobiti? Kakve su makedonke? S kim bi mogle u slijedećem kolu igrati? Ljudi govore da će doći na utakmicu, naravno da nam to stvara pritisak ali i zadovoljstvo.

Što mislite hoće li navijači konačno ispuniti dvoranu na Bijelom Brijegu?

Ja se nadam da će biti puna dvorana, mislim da je vrijeme da se publika vrati na naše utakmice, sad je prilika za to i počne više pratiti ženski rukomet, svojim rezultatima smo to zaslužile.

Nakon europskih utakmica slijedi nastavak natjecanja u ligi gdje ste za sada suvereno prve. Može li Zrinjski sačuvati prvo mjesto i vratiti titulu u Mostar?

Iskreno da vam kažem nisam previše razmišljala o prvenstvu, sad smo s mislima u ove dvije utakmice pa kad to prođe razmišljat ćemo više o onome što nas čeka. Ali se nadam da ćemo i na kraju sezona biti prve na tabeli. Imamo dobar raspored, ako budemo igrale onako kako znamo mislim da to neće biti upitno, a nadam se da ćemo možda imati malo i sreće da nam se poklope neki rezultati, recimo Borac gostuje kod Mire u Prijedoru, ako tu oni izgube bit će nam olakšan put da vratimo titulu u Mostar.

Imate li saznanja da li se vas konkurent Borac dodatno pojačao.

Po pitanju toga ništa ne znam ,ne samo za Borac već i za druge ekipe. Vjerujem u svoju ekipu, kako u svaku igračicu pojedinačno tako i u čitav kolektiv da možemo svakoga dobiti u prvenstvu.

Kad smo vodili zadnji razgovor postala si profesorica sporta, da li ima ikakvih novosti za posao u struci?

Po pitanju toga ništa novo.

Imaš li neki recept za ove mlađe koje dolaze kako postati uspješan u sportu, tako i u privatnom životu?

Sportom se nije lako baviti, to zahtijeva puno truda, žrtve,odricanja... Posebno ovdje gdje se nema osnovnih uvjeta za treniranje, ali koliko god da je to teško ima tu puno i lijepih trenutaka, stekneš mnoga poznanstva, prijatelje, ima puno pozitivnih emocija koje ne mogu shvatiti i razumjeti oni koji se nikad nisu bavili sportom. Ne mogu nikome savjetovati šta treba uraditi da bude uspješan sportaš ili uspješan u privatnom životu, mislim da čovjek treba raditi ono što voli i što ga čini sretnim i samim tim on postaje uspješan.

Evo još jedna poruka navijačima za kraj?

Ovim putem ih pozivam da dođu za vikend u što većem broju na utakmice i daju nam svoju podršku,puno će nam to značiti. Pozdrav svim čitateljima od mene i čitave ekipe HŽRK „Zrinjski".