Ivan Pešić, junak hrvatske pobjede: Preživio teški napad huligana i bez jednog bubrega najbolji!

Ivan Pešić, Hrvatska, Ivan Pešić, četvrtfinale, Španjolska, utakmica
...a posebno je briljirao u prvom dijelu utakmice kada je Hrvatska na odmor otišla sa šest pogodaka razlike. Važno je reći da Pešić zapravo i nije bio u prvom planu za ovo Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Naime, svega 24 sata uoči utakmice osmine finala Svjetskog rukometnog prvenstva protiv Egipta izbornik Željko Babić odlučio je mijenjati momčad, umjesto Filipa Ivića priliku je odlučio dati Ivanu Pešiću - i pogodio.

Sjetim se Ivana Klasnića

Dvadesetosmogodišnji rukometni golman bivši je rukometaš riječkog Zameta, da bi 2008. godine otišao u mađarski MKB Veszprém KC. Najteži trenutak u životu dogodio mu se godinu dana kasnije. Naime, u mađarskom gradu Balatonfuredu, huligani su ga teško ranili, ali su ubili rumunjskog rukometnog reprezentativca Mariana Cozmu te teško ranili srpskog rukometnog reprezentativca Žarka Šešuma. Hrvatski reprezentativac Ivan Pešić izboden je nožem i u teškom je stanju prevezen u bolnicu, a njegov kolega Marian Cozma je ubijen kad su se rukometaši vraćali iz jednog noćnog kluba, napala ih je skupina od tridesetak huligana. Pešiću je odstranjen bubreg zbog teških ozljeda koje je u napadu zadobio.

"Nastradao sam ni kriv ni dužan, samo sam htio pomoći, kad sam se sagnuo dobio sam nož u leđa. Kad sam saznao da sam ostao bez bubrega prvo sam pomislio na našeg Killera (op. a. Ivan Klasnić). Zahvaljujem mu što mi je ponudio pomoć, ali ovdje se jako dobro brinu za mene. Znam da ću se brzo vratiti", rekao je tada Pešić, i vratio se, i to kako. Sjajnom igrom u osmini finala Svjetskog prvenstva, na njegovim je krilima Hrvatska slomila Egipat 21-19 (13-7).

narod.hr