Ivan Karačić tri i pol godine u Kadettenu

Ivan Karačić, rukometna reprezentacija bih, Ivan Karačić, BIH, rukomet, katar, Ivan Karačić, rukomet, Rumunjska, BIH, bjelorusija, Ivan Karačić, rukomet, rukometna reprezentacija bih
... Kadetten Schauffhausena, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što je polusezonu proveo u redovima rumunjskog Baia Marea, srednji bek bh. tima odlučio se da u zimskom prijelaznom roku promijeni sredinu.

„Kadetten je klub s velikom tradicijom. Jako su dobro organizirani i stalni sudionik Lige prvaka. Za mene je ovo još jedan korak naprijed u karijeri, jer sam otišao u klub koji pripada višem rangu europskog rukometa. Izuzetno sam počašćen što su pokazali interes za mene i što smo pronašli zajednički jezik. Potpisao sam troipolgodišnji ugovor, tako da sam sada s te strane miran na duže razdoblje, što može biti veoma važno s psihičke strane", rekao je Karačić za Anadolu Agency (AA) i dodao:

„Dobra stvar je u Kadettenu igra dosta igrača s naših prostora. Istina oni su odavno tamo, neki od njih su i rođeni na Zapadu, ali se nadam da će mi njihovo prisustvo pomoći da se što prije prilagodim novoj sredini. Odličnom poznajem i trenera Danca Larsa Walthera s kojim sam proteklih šest mjeseci surađivao u Baia Mareu."

Karačić je tijekom svoje karijere igrao za Zrinjski, Izviđač, Borac, Meshkov Brest, a posljednju polusezonu je proveo u rumunjskom Baia Mare.

Za reprezentaciju BiH odigrao je 49 utakmica i postigao 114 golova. Debitirao je 16. srpnja 2004. u prijateljskom susretu protiv Hrvatske.