Igor Karačić:U svom timu sam lider, u reprezentaciji je drugačije

Igor Karačić, Marko Kopljar, Igor Karačić, rukomet, Hrvatska, Igor Karačić, rukomet, Hrvatska zemlja
Lani se pojavio prvi put na velikom natjecanju, odigrao je dosta dobro za debi, a ove sezone njegov izbor uz Duvnjaka je najnormalnija stva. No tu se pojavio jedan problem. Ozljeda koljena udaljila ga je s terena u posljednjih mjesec dana. Na pripreme je ipak stigao, a u kakvom stanju, vidjet će se kada nakon 1. siječnja počne drugi dio "bez kočnica".

"Propustio sam neke SEHA utakmice, dvije utakmice u Ligi prvaka, Kielce vani i Kolding doma.Imao sam istegnuće kolateralnog ligamenta. Vidjet ćemo što će reći doktori, ja se osjećam dobro, mogu trenirati. Koljeno ne natiče, malo zaboli kod promjene pravca, ali kažu da je to normalno", kaže Karačić za Sportske novosti.

Dok niste igrali...

"Imao sam trenera s kojima sam odrađivao sam sve. Trener Raul imao je apsolutno razumijevanje oko Eura, nije me gurao pod svaku cijenu u vatru i na tome samu mu zahvalan".

Prošle godine bili ste novost, sada ste već iskusan igrač ovog tima. Velika promjena.

"Prošla godina je poslužila svima kao iskustvo. Ovo sve što će se događati dalje bit će nešto sasvim drugo za sve nas. Ovo više nije novost, moramo se pokazati u boljem svjetlu nego dosad.

Konkretno, Karačić u čemu...

"Ja sam mislio da sam znao sve prije Katara, ali kada si tamo u takvom ritmu, okruženju, vidiš da je to nešto sasvim drugo. U svom timu sam lider, u reprezentaciji je drugačije, izbornik je taj koji piše pravila.. Ovisi o karakteru koliko ćeš to moći ispuniti. Meni godi što mi izbornik daje priliku i nastojat ću da se to vidi na terenu. Ovdje ne možemo svi biti lideri.

O čemu to ovisi?

Dosta ovisi o treneru. Svaki od nas može biti jedan od vodećih igrača, ali samo disciplinom se to na terenu najbolje vraća.

Četiri srednja, da nije puno?

Nije, postoji širina, što je dobro, a sve dalje je ono što će izbornik odlučiti. Kvalitetu imamo, sve treba dobro složiti.

Euro će biti težak, tamo nema Irana i sličnih reprezentacije, protiv kojih se i da predahnuti, kao u Kataru na SP-u?

Koliko vrijedimo

"Na prvi pogled u skupini nam nisu top timovi, ali realno nismo ni mi top tim u ovom trenutku. Nismo prvaci, nismo na postolju, tek imamo neke ciljeve koje želimo ostvariti. Ne trebamo gledati previše unaprijed, pričati o prenošenju bodova, jer to stvara nepotrebno opterećenje. Treba se koncentirati na svakog protivnika i to je najbolji put da se dođe do cilja. Želje nikad nisu bile upitne i ne mijenjaju se. Uostalom, zato smo tu.

Vardar je nakon odličnog starta u Ligi prvaka malo pao u završnici prvog dijela natjecanja?

"Pali smo zbog brojnih problema s ozljedama. Taj pad bio je očekivan. Ipak, žao mi je poraza od Barce protiv koje smo imali dvije dobivene utakmice. Što se dogodilo, zašto, zna samo trener, to je pitanje za njega, no on je miran, kaže da je sve dobro, da će sve biti OK. Jaka smo momčad, idemo u osmini finala, vjerujem na Zagreb ili Wislu i mislim da će se tada tek pokazati koliko doista vrijedimo.