Igor Karačić: S Vardarom po korak dalje, a poziv u reprezentaciju ne bi trebao izostati

Igor Karačić, seha liga, rukomet, RK Vardar, Igor Karačić, RK Vardar, Vardar, Igor Karačić, RK Vardar, fpmod, Igor Karačić, rukomet, Igor Karačić, Hrvatska zemlja, rukomet, Igor Karačić, RK Vardar
... po posljednjim akcijama s Hrvatskom, očekuje i na reprezentativnom planu.
Klub iz Skoplja je prošle sezone predstavljao senzaciju u Ligi prvaka nakon što su u osmini finala izbacili europskog prvaka iz 2013. godine, HSV Hamburg, a u četvrtfinalu ispali na pravilo više golova u gostima od kasnijeg osvajača, Flensburga.
- Ove godine smo izravno u Ligi prvaka pa smo tek krenuli s pripremama, obavili testiranja i liječničke preglede, te u četvrtak stigli na Kranjsku Goru (Slovenija) gdje ćemo provesti deset dana bazičnih priprema da bi potom sudjelovali na dva turnira u Makedoniji i Srbiji. 31. kolovoza nam započinje SEHA liga, ali nam je najvažnija Liga prvaka, govori Igor Karačić.
Ruski magnat Sergej Samsonenko, koji vodi ovaj klub, je nastavio s velikim ulaganjima.
- Dobili smo širinu u kadru koja nam je možda ranije nedostajala, šut s vanjskih pozicija s Blaženkom Lackovićem i Sergejom Harbokom na lijevom vanjskom, zatim čovjeka koji će nam sigurno najviše pomoći u ovoj sezoni, a to je vratar Arpad Šterbik, jer ekipa s njim ili bez njega stvarno nije ista, i na desnom krilu Danila Šiškarjeva koji će nam sigurno biti od velike pomoći, smatra Karačić.
- Ove sezone ćemo imati puno utakmica, ali imamo veliki roster i širinu što će nam uvelike pridonijeti ostvarenju ciljeva, dodao je.
Vardar ima još jače pojedince, ali su rezultati prošle sezone bili takvi da ih je teško nadmašiti (osvajači SEHA lige i četvrtfinalisti Lige prvaka).
- Išli smo korak po korak, doveli trenera Raula Gonzalesa koji nas je lijepo posložio i napravili nešto što nitko nije očekivao. Sada s ovakvim kadrom želimo otići i korak dalje i to nam je jedan veliki cilj, istaknuo je Karačić.
U takvoj sezoni im je gradski rival Metalurg ipak uspio oteti titulu prvaka Makedonije.
- Nikad se ne zna između ta dva tima, prije dvije godine su oni imali duplo bolju ekipu od nas pa smo ih dva puta pobijedili i osvojili titulu, dok smo prošle sezone poslije potonuća protiv Flensburga kiksali i izgubili titulu. Ali ako ova ekipa bude profunkcionirala kako očekujemo, onda bi morali ove godine povratiti naslov prvaka, zaključio je Igor Karačić.

Pozitivno predstavljanje u Koreji

Karačić je u lipnju dočekao poziv izbornika Slavka Goluže u A reprezentaciju Hrvatske za desetodnevnu turneju u Južnoj Koreji, gdje je u pobjedi i porazu od domaćina imao vrlo dobru statistiku.
- Bilo je vrlo zanimljivo, iako smo igrali u nekim nemogućim terminima, po našem vremenu u 5 i 7 u jutro, a nismo se još bili naviknuli na vremensku razliku. Svi igrači su dobili priliku, a ja sam zadovoljan svojim učinkom pa vidjet ćemo što će biti dalje, osvrt je Karačića.
Najvažnije je ipak što je uvidio Goluža…
- Svi su bili zadovoljni, ne samo samnom, nego i cijelom ekipom. Susreo sam se sa suigračima i nadam se da ću ponovno već u listopadu na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Ne zanosim se puno, predamnom je veliki posao u klubu, a što se tiče reprezentacije vjerujem da poziv ovoga puta ne bi trebao izostati, rekao je Karačić.

“BiH ima velike šanse na SP-u”

Jedno od najvećih ljetnih rukometnih iznenađenja bila je pobjeda BiH protiv Islanda i plasman na SP. Naš tim će u Kataru biti u skupini s Hrvatskom za koju će nastupiti Igor.
- Nitko nije očekivao da će izbaciti Island i mislim da BiH neće biti nikome lak zalogaj na tom prvenstvu. Jednostavno su se dobro posložili, imaju kvalitetu, a moj brat Ivan i Nikola Prce ih stvarno dobro predvode. Mislim da imaju velike šanse da prođu u drugi krug, smatra Karačić.

“Ako mogli, pomoćemo BiH da prođe dalje”

U skupini B na SP-u će igrati Hrvatska, Austrija, Tunis, Makedonija, Iran i BiH.
- Bit će lijepo gledati, a daj bože i sudjelovati u tim balkanskim mečevima gdje će nastupiti moja Hrvatska, bratova BiH i Makedonija gdje igram i zarađujem, govori Karačić.
Hrvatska je favorit skupine…
- Mislim da ne bi trebala imati problema da osvoji prvo mjesto, dok očekujem borbu između Makedonije, Tunisa, BiH i Austrije za plasman dalje. Veliku prednost dajem Makedoniji koja će, mislim, biti iza Hrvatske, dok će se BiH i Tunis boriti za drugi krug. Ako budemo mogli, pomoćemo i mi BiH da prođe dalje, kaže u šali Karačić.

“Popustit ću malo bratu u Kataru”

Do prije par mjeseci su bila prilično nerealna očekivanja da se dvojica braće iz Mostara, Ivan i Igor Karačić, sastanu na jednom velikom natjecanju u dresu pripadajućih reprezentacija. Ivan je s BiH imao ogromnu prepreku u Islandu na tom putu, činilo se nepremostivu, dok Slavko Goluža Igoru uporno nije slao poziv za nastup u Hrvatskoj. Sada je vrlo izvjesno da će dvojac biti na suprotnim stranama terena u siječnju sljedeće godine na SP-u u Kataru.
- Sve dođe na svoje mjesto, drago mi je zbog brata da se plasirao na SP. Dosad sam uvijek bio uspješniji u međusobnim susretima, ali ako bude trebalo popustit ću mu malo ovoga puta, našalio se Igor.

dnevni list