Igor Karačić: Marino i ja ćemo dati sve od sebe da donesemo ZLATO u Mostar!

Marino Marić, Igor Karačić, lino červar, Marino Marić, HMRK Zrinjski, dvorana mostar, sportska dvorana, Igor Karačić, Marino Marić
Još kada Hrvatska prvenstvo, na kojem je domaćin, otvara protiv Srbije, spektakl je zagarantiran.

Kauboji imaju zlata sa Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara, no ono s Europskog prvenstva, koje u rukometu slovi za najteže natjecanje, još uvijek nema. Sada je jedinstvena prilika, a na taj pohod spremni su i Hercegovci u redovima hrvatske rukometne reprezentacije.

Jedan od njih je i Igor Karačić koji iza sebe ima fantastičnu godinu. S Vardarom je postao prvak Europe, a kao nagradu za to, Lino Červar ga je vratio u reprezentaciju.

Iako je u završnim pripremama za utakmicu protiv Srbije, Mostarac je našao slobodnog vremena te dao intervju za Prvi.tv.

Kakvo je raspoloženje u ekipi i što očekujete protiv Srbije?

„Za sada je sve super, atmosfera je stvarno dobra i jedva čekamo da prvenstvo krene. Srbija ima odličnu momčad i ne smijemo ih podcijeniti niti jednog trenutka... Spremni smo, puni samopouzdanja i vjerujemo kako ćemo pred našim navijačima otvoriti prvenstvo s pobjedom, iako će biti teška utakmica."

Kako su suigrači reagirali na novog trenera i novu taktiku?

„S Červarom je odlično raditi. Prvenstvo je u Hrvatskoj i naravno da svaki igrač želi izaći na teren pred svojim navijačima. Dokazivanja su svakodnevna i to je jedino pravilo na putu za uspjeh. Usvojili smo ono što trener želi od nas, a sada je na nama da to pokažemo na parketu."

Imali ste nedavno probleme s ozljedom, kakva je sada situacija?

„Hvala Bogu, sve je sada iza mene. Svi smo zdravi i spremni i samo da ostane ovako."

Dvojica Mostaraca na još jednom velikom natjecanju i dosta Hercegovaca u ekipi, očekujete li veliku podršku iz Mostara i Hercegovine?

„Naravno! Mostar nije daleko od Splita, tako da će sigurno biti puno ljudi s naših prostora na tribinama. Ima dosta igrača iz Hercegovine u širem rosteru, tako da sigurno priželjkujemo podršku Hercegovine kao i cijele Hrvatske."

Imamo neke informacije da rodni grad ponovno sprema doček za Marića i Karačića u slučaju nove medalje. Znači li Vam podrška sugrađana u Vašim sportskim uspjesima?

„Kad se sjetim samo dočeka u Mostaru 2016. godine, jeza me prođe. Bilo bi lijepo to ponovno doživjeti, ali ovog puta da i Marino bude tu. Idemo korak po korak, ne želimo se bahatiti, ali svi priželjkujemo isto - zlato. Ovo je najteže Europsko do sada, puno ekipa pretendira na sam vrh. No, mi smo domaćini i sigurno će se i nas nešto pitati. Dat ćemo sve od sebe za to zlato koje Marino i ja želimo donijeti u Mostar!"

Neka poruka za kraj?

„Dragi moji čitatelji/gledatelji - pratite nas, navijajte. Dođite na utakmice jer sigurno nije isto s Vama i bez Vas... Imate veliki pozdrav iz Splita od cijele hrvatske reprezentacije!"

Prvi.tv