Igor Karačić i RK Vardar u finalu protiv 3 francuske ekipe

Igor Karačić, RK Vardar
Održan je ždrijeb završnog turnira Lige prvaka koji se odigrava u Kölnu, a među četiri momčadi koje će nastupiti tri dolaze iz Francuske dok je Vardar jedini "uljez"...


Prošle sezone o tituli prvaka Europe odlučivali su Vardar i PSG, a ne bi bilo ništa neobično da se taj dvoboj dogodi i ove sezone u finalu. Poznati su parovi polufinala, kuglice nisu spojile ova dva kandidata za titulu i njihov dvoboj moguć je tek u finalu.

Međutim do finala neće lako doći. PSG u polufinalu igra protiv Nantesa, jako dobro poznatog rivala iz francuskog prvenstva, a u Parizu su itekako svjesni da, unatoč svoj kvaliteti, u jednoj utakmici Nantes može itekako naštetiti Parižanima. Uostalom, pobjeđivao ih je već i zna kako se treba postaviti protiv ovog protivnika.

Vardarov protivnik u polufinalu bit će Montpellier koji je u Ligi prvaka nastupao u onom "donjem domu" i tako na mala vrata ušao u nokaut fazu i došao do završnog turnira. To ne umanjuje snagu Montpelliera koji je morao svladati velike protivnike da bi se dovukao do završnog turnira. Prvo mu je na putu stajala Barcelona, a zatim i Flensburg, no Francuzi su bili sjajni i prošli dalje.

Vardar u Köln dolazi po obranu titule i s dobrim šansama da to i učini. Za ostanak na europskom tronu morat će nadigrati dva francuska kluba i to dva velika kluba.

Polufinalni susreti na rasporedu su 26. svibnja, a finale i dvoboj za treće mjesto dan kasnije