HŽRK Zrinjski: Prijatelji kluba vraćaju Plemkinje na stare staze slave

HŽRK Zrinjski, žrk mira, KUP BIH, HŽRK Zrinjski, Damir Kljajo Ćalta, spas, milenko avdalović
Klub koji je prije samo dvije godine u ovo vrijeme bio državni prvak i napravio najveći iskorak u Europi doveden je do skoro do gašenja.

Nakon povijesnih uspjeha izvršena je fuzija sa HRK Kosča i u klub su došle mlade i perspektivne igračice. Taj spoj mladosti i iskustva trebao je dugoročno biti put u još veće uspjehe, ali pošto kod nas uvijek postoji ono ali, to se nije dogodilo.

U protekloj sezoni Plemkinje nisu uspjele osvojiti ništa, ali s obzirom na veliki broj mladih igračica kojima je to bila prva sezona to nije nikakav neuspjeh. Klub je usred sezone  napustio predsjednik, kao i trenerica, i da nije bilo prijatelja kluba teško bi Plemkinje završile sezone. Nakon završene sezone nije se krenulo u rekonstrukciju kluba, a igračice su počele redom napuštati. Brod koji tone, bez kapetana i kormila bio je nasukan i čekao se trenutak kada će u potpunosti potonuti.

I nova sezona je bila pred vratima, a preostale igračice bez trenera i vodstva kluba našle su se u situaciji da i ne znaju da li će klub ikako krenuti u natjecanje. Sva ona priznanja i pokali koje su Plemkinje osvojile skupa sa obećanjima raznih struktura ne znače ništa kada je kasa prazna, a klupska kasa HŽRK Zrinjski bila je i više nego prazna.

Spas u zadnji čas došao je od ljudi iz HŠK Zrinjski koji nisu htjeli da se ugasi jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u na području Mostara u novijoj povijesti. Kao kordinator u HŽRK Zrinjski  je postavljen dugogodišnji prijatelj klub  Damir Kljajo Ćalta koji je odmah zasukao rukave i krenuo u akciju spasa kluba koji je prije samo par godina bio ponos Mostara i Hercegovine.

Kljajo je i u prethodnim sezonama pomagao klub u svojim mogućnostima, tako da u ovom momentu nije ni bilo boljeg čovjeka za ovu funkciju, jer prije svega on je prvo navijač Zrinjskog, a zatimk i veliki zaljubljenik u rukomet. Iskreno, teško da i postoji neko koji bi se prihvatio te uloge u ovo za Plemkinje možda i najteže vrijeme od osnutka.

U klub je već doveden iskusni trener Avdalović, vratile su se i neke igračice i izgleda da nakon puno kišnih dana pojavljuje se tračak sunca za Plemkinje. Danas njima i ne treba ništa nego mir i potpora novom vodstvu kluba čiji je dugoročni plan vratiti klub gdje mu i jeste mjesto, a to je šampionski tron.

HERCEGOVINA.info