HŽRK Zrinjski pisao Inzku: Vi snosite dio odgovornosti za urušavanje sporta u Gradu Mostaru

Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Obraćamo Vam se kao odgovornoj osobi za funkcioniranje institucija u Bosni i Hercegovini i želimo Vam predočiti u kakvim problemima se nalaze klubovi, sportski radnici, sportaši i općenito sport u Gradu Mostaru.

Vjerujemo da je Vama poznato da se natjecanja i finansiranje klubova uglavnom vrši putem sportskog Saveza Grada Mostara, javnih natječaja koja raspisuju javna poduzeća i sponzora i donatora koji putem reklamiranja potpomažu klubove. S obzirom da je OHR sa vama na čelu izravno uključen u procese koji se događaju u Gradu Mostaru i Federaciji smatramo da i Vi snosite dio odgovornosti za urušavanje sporta u Gradu Mostaru.

Opća blokada proračuna u Mostaru, isisavanje novca iz javnih poduzeća i blokada izborne volje u Vladi Federacije napravila je financijski kolaps u Gradu i trenutačno je nemoguće servisirati troškove natjecanja klubova u Premijer ligi što će dovesti do gašenja klubova u Mostaru. Pogoršana politička situacija u Gradu Mostaru, masovni prekid platnog prometa koje je izazvala blokada proračuna Grada Mostara izravno utječe na klubove i sportski život mladih ljudi. Sva takmičenja su trenutno u tjeku i većina klubova iz Mostara ima Premijerligaški status i stoga Vam se obraćamo da nešto žurno poduzmete kako Mostarski klubovi nebi morali prekinuti takmičenja i uključiti se u opći socijalni štrajk zajedno sa radnicima koji zbog Vaše blokade mjesecima ne dobijaju plaću.
S poštovanjem,

UPRAVA HŽRK"ZRINJSKI"MOSTAR