HŽRK Zrinjski ili kako uništiti uspješan sportski kolektiv

Sa veoma malim brojem treninga u školskoj dvorani, bez gotovo ikakvih primanja Plemkinje su napravile najbolji rezultat u povijesti domaćeg ženskog rukometa, osvojile domaće prvenstvo, a samo su ih kazneni udarci udaljili od osvajanja Kupa BiH.

Kada su ostvrivale te vrhunske rezultate mnogi su htjeli da se slikaju sa sportskim heroinama Mostara i Hercegovine pri tome obećavajući curama kule i gradove. I kako to biva po onoj starinskoj "Obećanje ludom radovanje", Plemkinje su dobile samo kule i to one od pijeska koje je otpuhala prva mostarska bura.

Nakon svih sportskih podviga cure su ostavljene od svih na milost i nemilost stanodavaca koji su tražili kiriju i električara koji su došli gasiti struju zbog neplaćanja računa.

Prva je otišla trenerica koja če ostati zapisana u povijesti jer je kao debitantica na klupi ostvarila sve nabrojane uspjehe. Za njom su otišla i dvojica ljudi koji su u klubu bili zaduženi za sve, od termina za treniranje, pa do pronalaženja novca za kakvo takvo funkcioniranje kluba. Za njima su počele odlaziti igračice, a one koje još nisu otišle nemaju pojma hoće li netko i kada će napraviti prvu prozivku. Plemkinje znaju i ime protivnica u Europskom natjecanju, ali u ovakvom stanju bit će topovsko meso bez obzira na ime protivnica.

Ovo što se događa rukometašicama Zrinjskog je sramota za grad, županiju, i cijelu ovu državu koja funkcionira po zakonu jačeg ili po zakonu preglasavanja. Žalosno, ali istinito i bojim se skupa sa svim iskrenim prijateljima kluba da je ovo kraj priče o sportskom čudu iz Mostara.

HERCEGOVINA.info