FOTO  HŽRK Zrinjski-HŽRK Ljubuški HUM 27:21

Bila je to utakmica sa dva sasvim različita poluvremena koja je mogla zadovoljiti nazočnih par stotina gledatelja. Prvi dio bio je dosta izjednačen, a gošćama pripada sami početak utakmice u koji su rukometašice Zrinjskog ušle bez najboljih igračica. Do odmora gošće su imali minimalno vodstvo, ali na poluvrijeme se ide sa neodlučenim rezultatom 12:12.

Drugi dio donio je opet izjednačenu igru u kojoj su obije ekipe izmjenjivale u vodstvu sve do rezultata 18:18. Tada Plemkinje ubacuju u veću brzinu i prave razliku od 6:0, te sa rezultatom 24:18 ulaze u mirnu završnicu. Do kraja su rukometašice Zrinjskog rutinski održavale prednost, te na kraju zasluženo slavile 27:21. Mora se priznati da se na rukometašicama Zrinjskog vidi trag utakmica odigranih u Challange cupu, pa su ovaj susret odradile na rutinu. Ovaj puta Plemkinje su nastupile bez Papak i Gordane Marić koja je odranije ozlijeđena, a ozlijede vuku Prusina i Mlakić.

Najbolje u večerašnjoj utakmici kod Zrinjskog bile su Prusina sa 8, te Mlakić sa 7. pogotaka, a vrijedi istaći i vratarku Glibić koja je pružila odličnu partiju. Kod gošći se istakla Katarina  Pavlović sa 7 postignutih pogodaka.

HŽRK Zrinjski: Pandža, Kolobara 1, Karačić 1, Sulejmanagić 3, Knezović, Prusina 8, Marić 2, Glibić, Prguda 5, Puljić Vlahić, Mlakić 7, Knezović i Tambić-
HŽRK Ljubuški: Martina Šumelj, Maja Zovak 3, Šimić 4, Spajić, Dodik 2, Matea Šumelj, Ivana Pavlović, Bebić, Katarina Pavlović 7, Nosić 3, Kolak, Boto 1, Alpeza, Šarac, Ana Zovak i Stojak.

hercegovina.info