HŽRK Zrinjski: Glavni konkurent za titulu Borac

HŽRK Zrinjski, ŽRK Jedinstvo, HŽRK Zrinjski, ŽRK Borac
Prvi meč su Beograđanke dobile 32:22, a drugi 28:22.

- Nisam predvidio ovako jake utakmice u ovoj fazi priprema, ali smo izišli u susret Zvezdi. U drugom susretu smo se dosta adaptirali na njihovu igru i odigrali solidno drugo poluvrijeme. Raduje me što smo pokazali mudriju igru, jer im nismo dopustili kontre, a što je rezultiralo povoljnijim ishodom. One su ipak puno spremnije, pripremale su se za Challenge Cup, komentirao je trener Zrinjskog Zvonko Papak.

Nažalost, ove utakmice su uzele i svoj danak jer je Ivana Mlakić ozlijedila šaku desne ruke i predstoji joj stanka. Ozljede koje su ekipu pratile u jesenskom dijelu tako su sastav nastavile mučiti i u novoj godini. Predstojećeg vikenda Plemkinje će nastupiti na turniru u Splitu, gdje će im konkurirati hrvatski drugoligaši Vranjic i Split, te gradski rival, mostarska Lokomotiva.

- S tim turnirom bismo završili uvodni, teži dio priprema u smislu odnosa vježbanja s loptom i fizičkog dijela. Nakon toga počinje drugi ciklus u kojem će više prevladavati lopta, brzinska izdržljivost i brušenje forme. Pokušat ćemo pronaći još nekoliko protivnika za utakmice, govori Papak.

Zrinjski će nastupiti i na turniru koji organizira Lokomotiva, a igrat će još Split, Kragujevac i Katarina.

- Time bismo zaokružili ciklus od 7-8 pripremnih utakmica što će biti dovoljno pred početak proljetnog dijela, kaže Papak. Zrinjski je dobio i dva pojačanja u prvenstvenoj stanci, a dovođenjem Ane Vrančić i Marije Boras izravno su oslabili i gradskog rivala Katarinu, koja je dosad konkurirala za prvo mjesto ljestvice.

- Zadovoljan sam pojačanjima, dobili smo konkurenciju na desnom krilu s Anom Vrančić, dok smo našu boljku vanjskih igračica dosta pokrili dolaskom Marije Boraš koja je pojačanje u pravom smislu riječi, potvrdio je Papak.

Prema prijelaznom roku borbu za prvo mjesto na proljeće bi mogli voditi Borac i Zrinjski, s obzirom da je banjolučki klub u svoje redove doveo dvije igračice iz jesenskog prvaka, prijedorske Mire, čime ih je znatno oslabio.

- Ako gledamo po prijelaznom roku, čini se da je tako, međutim, teren je nešto drugo, a sve kalkulacije unaprijed nisu dobre. Mi ćemo sve napraviti da dođemo do najboljeg mogućeg rezultata, a do 5.-6. kola bi se moglo puno znati, odnosno trebalo bi se otkriti može li Mira konkurirati do kraja, kakve su njihove ambicije i kapaciteti. Izgubile su dvije dosta kvalitetne igračice, vra-tarku i desnog vanjskog, što je posebno deficitarno na tržištu, zaključio je Zvonko Papak.

Dnevni list