HŽRK Ljubuški-RK Lokomotiva 26:25

Ljubušanke su teže od očekivanog pobijedile rukometašice Lokomotive i najviše za pobjedu mogu zahvaliti raspoloženoj petnaestogodišnjoj Matei Nosić, koja je u drugom dijelu bil neriješiva enigma za mostarske rukometašice.

Inače, prvi dio utakmice protekao je u izjednačenoj igri i izjednačen rezultat na kraju prvog dijela je najpravedniji imajući u vidu prikazano na terenu od obadvije ekipe. Drugi dio utakmice bolje otvaraju domaće i rade seriju 5:0, a gošće svoj prvi zgoditak postižu tek u 39. minuti susreta.

Kada se očekivalo da će domaće riješiti utakmicu u svoju korist bez većih problema slijedi niz grešaka, što koriste gošće i u narednih deset minuta ponovno utakmicu dovode u egal. Semafor je pokazivao 23:23. U posljednjih deset minuta gošće čak dva puta minimalno vode ali i igraju dosta grubo, što nesigurni suci iz Sarajeva Berjan i Kurteš sankcioniraju, a domaće koriste prednost u dva navrata s po dva igrača više, te upisuju novu pobjedu u Premijer ligi.

Ljubušanke se sa 14. osvojenih bodova nalaze na šestom mjestu Premijer lige dva kola prije kraja jesenjeg sijela natjecanja, a idući susret igraju u gostima protiv Borca aktualnih prvakinja iz Banjaluke.

I.M. | ljubuski-online