HŽRK Ljubuški-HRK Katarina 27:25

...ljubuška rukometna mladost očitala lekciju iz svih segmenata rukometne igre mostarkama, koje su bile predvođene bivšom hrvatskom rukometnom reprezentativkom Antonelom Pensom.

Domaća ekipa, koja je najmlađa u ligi sa prosjekom od sedamnaest godina u ovoj veličanstvenoj utakmici ubilježila je 4 pobjedu iz pet dosad odigranih susreta Premijer lige rezultatom 27:25, poluvrijeme 13:13.

Inače, prvo poluvrijeme utakmice proteklo je u izjednačenoj borbi da bi se domaće rukometašice odlijepile u 26-oj minuti susreat na tri razlike koju su iskusne gošće u zadnje dvije minute anulirale i na odmor se otišlo sa neriješenim ishodom.

Drugo poluvrijme utakmice se nastavilo u ritmu zgoditak za zgoditkom do 42. minute kada gošće odlaze na tri zgoditka razlike, a domaći strateg Petar Šuvak zove minutu odmora za svoje rukometašice.

Čini se daj je taj predah dobro došao mladim rukometašicama ljubuškog koje do 55. minute susreta prave seriju 9:3 i time riješavaju pitanje pobjednika u ovom susretu.

Kod ljubušanki sve rukometašice koje su dobile prigodu izvrsno su je iskoristile, a posebno treba istaći Mariju Boras koja je bila nerijašiva enigma za obranu mostarki sa postignutih 9 zgoditaka, te mladu Mirjanu Mišetić koja je postigla 3 zgoditaka u ključnim momentima susreta.

Kod rukometašica Katarine su podbacile gotovo sve iskusne igračice Kekić, Pensa i Ljolje koja se i povrijedila u prvom dijelu susreta, a za mostarke je nastupila i bivša igračica Ljubuškog Klaudija Knezović.

Ipak ostaje jedno razočarenje koje se mora promjeniti. Naime u dvorani je bilo oko 200 ljudi, a nemože se ne reći da ova ekipa koju čine sve igračice ponikle u školi rukometa u Ljubuškom i koja igra srcem za Ljubuški, te proslavlja ovaj grad ne zaslužuje više gledatelja.

Idući susret ljubušanke igraju u srijedu 03. studenog na Ilidži protiv istoimenog domaćina.

ŽRK LJUBUŠKI-HRK KATARINA 27:25 (13:13)
Ljubuški, 31.10.2010.
Gradska športska dvorana. Gledatelja 20.
Suci: Eldan Hurić i Goran Smajlović
Nadzornik: Milenko Turudić
Sedmerci: Ljubuški 8/5, Katarina 16/5.
Isključenja: Ljubuški10, Katarina 14 minuta.

ŽRK Ljubuški: Jelčić, Stojak, Katarina Pavlović 2, Bebić 1, Ivana Pavlović, Vesna Tolić 6, Boras 9, Vrdoljak 2, Kolak, Mišetić 3, Šunjić, Prusina 4, Dodig.
Trener: Petar Šuvak

HRK Katarina: Vrančić, Ljolje, Milišić2, Bilić 2, Pensa 5, Pehar, Kekić 5, J. Mičijević 3, Mikulić 5, Čobanković, Zovko, Čarapina, Arapović, Jovanović, Knezović 3.
Trener: Milenko Avdalović

zrkljubuski1956.blog.hr