HŽRK Grude: Grudske rukometašice će sada tri tjedna stanovati u domaćoj dvorani.

ilidža-grude
Nakon utakmice 15.kola protiv Lokomotive u prošlu subotu, ovaj tjedan Gruđanke igraju još dvije utakmice u dvorani Bili Brig.

Prvo u srijedu 29.03.2017. u 19.00 sati se igra uzvratna utakmica četvrtzavršnice KUP-a BiH protiv ŽRK Mira iz Prijedora. Grudske rukometašice su vlasnice naslova pobjednica KUP-a BiH u zadnje dvije godine i ovu uzvratnu utakmicu dočekuju sa prednošću koju su napravile u prvoj utakmici u Prijedoru kada su slavile rezultatom 44:27. Očekuje se da će Gruđanke sutrašnjom utakmicom kao jedini klub u BiH po četvrti put uzastopno osigurati nastup na završnom turniru KUP-a BiH.

U nadolazećem vikendu u Prijedoru su ove iste dvije ekipe trebale odigrati utakmicu 16.kola Premijer lige BiH. Međutim, klubovi su se dogovorili da ovu utakmicu odigraju u Grudama i tako obostrano znatno smanje troškove. Zato će tu utakmicu u kojoj će ŽRK Mira formalno biti domaćin odigrati u četvrtak 30.03.2017. u 14.00 sati u grudskoj sportskoj dvorani Bili Brig. Inače u ovom trenutku ekipa Mire zauzima 2.mjesto na ljestvici Premijer lige i zaostaje 8 bodova iza HŽRK Grude. Na papiru bi to trebao biti derbi prvenstva, međutim ovog proljeća ekipa Mire nastupa u podmlađenom sastavu pa je već na početku izgubila 2 utakmice i tako značajno zaostala iza grudskih rukometašica.

Ipak imajući u vidu da se u Prijedoru uvijek igrao kvalitetan ženski rukomet te činjenicu da je ŽRK Mira i dugo godina u vrhu BiH ženskog rukometa, sigurno nas u ove dvije utakmice očekuje kvalitetan rukomet.

Grudske cure pozivaju svoje navijače da ih dođu podržati u ovim utakmicama i uživati u lijepim rukometnim potezima.

 

HŽRK Grude - ŽRK Mira Prijedor, srijeda,29.03.2017. u 19.00 sati

ŽRK Mira Prijedor-HŽRK Grude, četvrtak,30.03.2017. u 14.00 sati