HŽRK Grude Autoherc – RK Lokomotiva Zagreb za Ivana Vukoju

Humanitarna utakmica pod nazivom ''Prvakinje uz Ivana'' za pomoć teško oboljelom dječaku Ivanu Vukoji.

Na parketu će snage odmjeriti prvakinje Hrvatske i sudionice rukometne Lige prvaka, rukometašice Lokomotive iz Zagreba i naše djevojke, jesenske prvakinje BiH, rukometašice HŽRK Grude Autoherca.

HŽRK Grude Autoherc - RK Lokomotiva Zagreb

Nedjelja 01.02.2015. godine u 14.00 sati ,Dvorana Bili Brig Grude

Ivan Vukoja rođen je 2000.godine i najmlađe je od petero djece u obitelji Branke i Mire Vukoje. Ivan je prve poteškoće osjetio u sedmom razredu kao učenik Osnovne škole Ruđera Boškovića u Grudama. Prva dijagnoza bila je: Tumor stražnje lubanjske jame koja je nakon ispitivanja dopunjena kao: Zloćudna novotvorina mozga ili kako se u narodu kaže rak mozga. Od prvog javljanja liječnicima 19. studenoga 2013.godine pa do danas Ivan je devet puta operiran, četiri puta u Mostaru i pet puta u Zagrebu.

Ivan se ne može više sam kretati, a liječenje koje neprestano traje uključuje stalne odlaske i boravke u Zagrebu radi praćenja bolesti i primanja terapija. Iako ne može ići u školu i pored ovako teškog stanja Ivan se hrabro nosi sa teškom bolešću i pun je optimizma.

Njegovi roditelji Branka i Miro su nezaposleni i zajedno sa Ivanovim sestrama Katarinom, Martinom i Valentinom te bratom Grgom se na sve načine bore da osiguraju novac za njegovo liječenje. Ivan 2. veljače ponovo treba u Zagreb na preglede i terapiju što traje 3-4 dana, a možda i više ovisno o stanju bolesti.

Sigurni smo da ćete se odazvati ovom pozivu i na ovaj način pomoći Ivanu i njegovoj obitelji u borbi protiv teške bolesti.

Uživajte u dobrom rukometu i budite srce plemenita !
DO KRAJA ZAJEDNO!!!