Hrvatsku šokirao otkaz: 'Više se neću odazivati u reprezentaciju'

Andrea Penezić, Domagoj Duvnjak, Hrvatski rukometni savez, Slavko Goluža, Hrvatska ženska reprezentacija, rukomet, europsko rukometno prvenstvo, Andrea Penezić
Ali upravo je to ono što se dogodilo. Nakon utakmica protiv Švedske i Njemačke u Varaždinu postalo je jasno da Hrvatska više nema matematičke šanse za prolaz u drugu fazu, pa će stoga današnja utakmica protiv Nizozemki biti tek puka formalnost.

A pružala se Hrvaticama velika prilika, budući je većina reprezentacija imala smjenu generacija, dok su mnoge bili henikepirane sa ozljedama. Da se ne spominje prednost domaćeg terena. Puno truda i novca uloženo je u projekt Eura, a on se nije isplatio.

Izbornik Vladimir Canjuga već je podnio ostavku, a ime njegovog nasljednika još se ne zna iako se špekulira s imenima Line Červara i Irfana Smajlagića. Što se tiče igračica, iz reprezentacije odlazi kapetanica Tatari, moguće i mnoge druge poput Jelčić, Zebić, Gaće...Ali, najgoru je vijest ipak priopćila Andrea Penezić koja je šest godina zaredom izabrana za najbolju rukometašicu godine.

"Neću se više odazivati pozivima za reprezentaciju. Mnoge od nas iskusnijih napravile bi to i ranije, no ipak se igralo u Hrvatskoj i to nas je držalo. Naravno, najveća je čast igrati za svoju zemlju, no ovo više nema smisla. Sad je red na mlađima. Imala sam neprospavanu noć kao i sve djevojke, jako smo razočarane, no na to smo već godinama navikle", izjavila je 29-godišnja Penezić za Jutarnji list.