Hrvatska uspješno svladala Tursku

Hrvatski rukometni savez, rukomet Hrvatska, rukomet, ivan čupić, rukomet, Hrvatska zemlja
 Momci Slavka Goluže od prve minute nametnuli su tempo igre te su po isteku 60. minute upisali još jednu uvjerljivu pobjedu.

Susret u Turskoj krenuo je u vrlo izjednačenom tonu stoga se u egalu igralo sve do 11. minute susreta kada sigurni bivaju Marko Kopljar i Ivan Čupić koji odvode Hrvatsku na +2 (6:4). Nanovo su poravnali Turci na 6:6, ali pronalaze tada put do mreže Manuel Štrlek, Igor Karačić i Čupić koji dodatno povećavaju prednost Hrvatske na +4 (10:6). Turci se teško nose s hrvatsko obranom stoga su bez gola biti punih pet minuta, a za 7:10 u 18. minuti pogađa Ramazan Döne. Prebacili su Hrvati tada u višu brzinu te su iz minute u minutu povećavali prednost stoga se od odlaska na odmor Hrvatska odvojila na + (16:9).

Drugo poluvrijeme nije donijelo nikakve promjene, naime, rezultatska razlika s poluvremena držala se sve do 37. minute dvoboja kada su izabranici Goluže pojačali tempo te preko Kopljara, Luke Rakovića i Ivana Sliškovića stvorili seriju 5-0 s kojom su otišli na +12 (25:13). U 54. minuti Luka Stepančić zarađuje dvije minute kazne što, pak, dobro iskorištavaju Turci koji stižu na minus deset (19:29), no Luka Cindrić zgoditkom sa sedam metara postavlja 30:19. Po isteku 60. minute Hrvatska je upisala slavlje od 32:22.

U redovima Hrvatske najbolji su bili Ivan Čupić i Marko Kopljar svaki s po šest pogodaka, Mirko Alilović zaustavio je deset lopti, a Ivan Pešić sakupio je dvije obrane. Kod Turske istaknuo se Ramazan Döne s osam zgoditaka, a jedan manje dodao je Tügberk Catkin sa sedam golova. Vratarski tandem Göktepe-Özmusul sakupio je sedam obrana.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016.:
Turska - Hrvatska 22:32 (9:16)